Onverhoopte 5de plaats voor Jonas Dewilde in Hemicuda Rally

Afgelopen weekend reden Jonas Dewilde en Jeffrey Vandenbussche de Hemicuda Rally, zowat een thuiswedstrijd voor het team. “Deze wedstrijd was niet echt voorzien, maar om onze lokale sponsors te danken hebben we deze wedstrijd last-minute op de kalender gezet. Bovendien zijn we beide ook lid van Autostal Atlantic, en zo kunnen we hen ook bedanken voor hun inzet,” aldus copiloot Jeffrey.

De wedstrijd begon op zaterdagavond met een proef in Middelkerke. Het team was meteen in het ritme, want met een 7de tijd net verzekerden ze zich van een mooie startpositie op zondag. Zaterdagnacht heeft het echter nog stevig gaan regenen en Jonas en Jeffrey dachten dat het moeilijk zou worden om hun 7de plaats te verdedigen.

“We zijn op zondag met het mes tussen de tanden vertrokken. We wisten dat het niet eenvoudig ging zijn, maar we gingen ons vel duur verkopen,” aldus Jonas. “We bleven de ganse dag foutloos en door enkele sorties konden we opschuiven naar een onverhoopte 5de plaats! Uiteraard zijn we heel tevreden, we zijn niet enkel 5de algemeen, we winnen ook onze klasse, zijn eerste voortrekker en we houden nog een pak 4×4 wagens achter ons!”

De Hemicuda Rally was ook het afscheid van de Renault Clio Rally 4, vanaf de Spa Rally zullen Jonas en Jeffrey overschakelen naar de Opel Corsa Rally 4 met het oog op de Stellantis Cup 2024. “De Clio heeft hier nogmaals zijn snelheid bewezen, we kregen van het Orfys team weer een perfecte auto! Ik hoop dat de wagen binnen eigen land verkocht zal worden en dat we volgend jaar nog kunnen strijden tegen de Clio in het Junior kampioenschap,” besluit de Junior kampioen 2023

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws