Geen titel voor Kumpen op eigen bodem

De wedstrijd op zaterdag van de EuroNASCAR Pro startte vanwege de regen achter de safety car en in die moeilijke omstandigheden werkte Anthony Kumpen zich met mooie inhaalmanoeuvres knap naar plaats vier om uiteindelijk na achttien ronden als vijfde te finishen. De winst was voor Lucas Lasserre, voor Paul Jouffreau en Giorgio Maggi.

Zoals u hier reeds kon lezen was het behalen van de titel in theorie echter nog mogelijk, maar de Limburger had het zelf niet meer in de hand en moest rekenen op mindere resultaten van zijn rechtstreekse concurrenten. Helaas werd onze landgenoot in die tweede race pas zevende en daarmee waren alle kansen op de titel uiteraard verkeken. De winst in die tweede race op zondag was voor Tobias Dauenhauer, voor Liam Hezemans en Fabrizio Armetta. In de eindstand van het kampioenschap wint Gianmarco Ercoli de titel 2023, voor Lucas Lasserre. Kumpen eindigt vierde in de einduitslag.

Racen op Amerikaanse bodem is voor velen een droom. Een droom die Kumpen eerder al mocht verwezenlijken, maar dus niet in 2024. Zeker zo mooi zal de verdere begeleiding van zoon Henri-Constant worden.

(aangepast persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws