De laatste voor Q1 Trackracing, de titel voor PK Carsport

De laatste race van het nationale uithoudingskampioenschap werd een ware thriller.

De zege in een race waarin het grillige herfstweer een hoofdrol opeiste, was voor Jan Lauryssen in de Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup, voor de nieuwe kampioenen, het team van PK Carsport, met Peter Guelinckx, Stienes Longin en Bert Longin in de Audi R8 GT2.

De derde plaats en de titel in de Porsche Endurance Trophy gingen naar Jos Menten en Koen Wauters in de Belgium Racing Team Porsche 992 GT3 Cup.

“We hebben weer een zeer mooi weekend achter de rug, een waardige afsluiter van dit sterke autosportseizoen 2023”, aldus Harry Steegmans, Algemeen Directeur van Circuit Zolder. “De NASCAR Finals waren, net als de Belcar-competities zeer hard bevochten en het publiek tekende weer mooi present, ondanks het herfstweer. We bereiden ondertussen het seizoen 2024 al intensief voor en komen over afzienbare tijd met de kalenders voor het volgende seizoen. Ik wil ook alle betrokkenen bij de kampioenschappen, team en rijders, maar ook alle medewerkers en vrijwilligers van Circuit Zolder hartelijk danken voor dit mooie jaar, zonder uiteraard pers en publiek te vergeten!”

De zege was dus voor marathonman Jan Lauryssen. “Maar het was niet evident”, aldus Lauryssen die zijn tweede zege van het seizoen behaalde. “Nu heb ik nog meer spijt van onze pech tijdens de 24 Hours of Zolder, want de titel had ik uiteraard ook willen behalen… Met dank aan het team voor de schitterende wagen!”

Foto Facebook Stienes Longin

Het grootste feest barstte uiteraard in de clan van PK Carsport los. Peter Guelinckx, Stienes Longin en Bert Longin kenden geen makkelijk weekend, maar mogen zich wel kampioen 2023 noemen. “Het was extreem moeilijk, met een zaterdag waarop alles foutliep”, aldus Peter Guelinckx. “Het hele team is echter kalm gebleven en we winnen de titel, een prachtige bekroning van een fel bevochten seizoen.”

In GTB was de zege voor Dirkx Motorsport by SRT, met Jarne Geussens en Cédric Wauters in de Mercedes AMG-GT4. De titel was al voor Hamofa Motorsport. G&A Racing en TCL Motorsport, beide met BMW M4 GT4 mochten ook naar het podium.

In TA bleven de race en de titelstrijd tot op de meet spannend, met uiteindelijk de zege en de titel voor de GTE Racing Cupra TCR van vader en zoon Van Den Hove.

De M&D Racing Audi RS3 TCR en de Bilia Emond by G&A Racing BMW M2 CS Racing Cup tikten als tweede en derde in de slotrace aan.

In TB was de zege voor de VDW Motorsport BMW, maar de titel was weggelegd voor JJ Motorsport dat als tweede eindigde. Convents Racing Team sloot de top 3 af.

(Foto boven – finish Audi GT2 PK Carsport met dank aan Olivier Dekens (Ollivision))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws