Younnes Hammache en Steven Ramboer halen top-3 in de klasse

Voor eigen volk mochten Younnes Hammache en Steven Ramboer natuurlijk niet ontbreken in de 22e editie van de Hemicuda Rally. Steven doet ons hun wedstrijdverhaal:

“Net als in Staden verving ik Anthony Durnez wegens medische redenen. Anthony is de vaste co van Younnes. By the way Anthony, dank voor de heerlijke spaghettisaus voor gans het Philcars team. We duimen voor je dat de operatie deze week goed mag verlopen.

Op zaterdagavond starten we vol vertrouwen op KP Middelkerke na de verkenning. Door ons hoog startnummer konden we deze proef bij daglicht afwerken. Helaas haalden we reeds in het eerste rondje de voor ons gestarte deelnemer in en verloren we hierdoor2 – 3 seconden, maar het hoofdmenu was voor zondag en dus waren we al bij al tevreden dat de proef goed verlopen was.

Nog voor het vertrek op zondag lazen we de eerste berichten op sociale media over de moeilijke omstandigheden op de proef van Kortemark. Door de regen van s’nachts werden heel wat coupures kapot gereden door de eerder gestarte wagens en lag de weg vol met modder op vele plaatsen. Ook heel wat grote stenen werden op de weg geworpen. We konden zowel op Kortemark als Houthulst de valstrikken vermijden en klommen op in het klassement. We waren dus met marge deze boucle gestart en pas in Koekelare kozen we voor een hoger ritme.

Op Kortemark 2 reden we ongeveer halfweg lek. Hoewel we met onze straatbanden heel wat coupures hadden vermeden hadden we toch de pech om een boord te raken en dan is het uiteraard vaak prijs. Gelukkig was het een leegloper en konden we nog een gans stuk verder op de proef rijden vooraleer de band volledig lek was. Het was wat moeilijk bij het insturen en de auto trok uiteraard scheef maar het viel nog wel even mee. Tot 2 km voor het einde de band volledig lek was. We verloren zo’n 40 seconden op de proef hierdoor en wisselden de band na de stop. We konden net op tijd pointeren op Houthulst want de tijd om de verbinding te rijden liet heel weinig marge bij problemen, mede door de werken in Woumen. We zakten uiteraard enkele plaatsen in het klassement.

In de laatste ronde waren de wegen al opgedroogd en waren de coupures vrijwel droog. Hierdoor konden en durfden we meer aanvallen. Op de laatste proef konden we zo nog een 2de tijd in de klasse noteren op slechts 3 seconden van de klassewinnaar. We werden uiteindelijk 3de in onze klasse en als 20ste historic afgevlagd. Algemeen werden we 67ste. Zeer blij met het resultaat al had een tweede plaats in de klasse zonder pech er zeker in gezeten.

Bij deze willen we graag alle sponsors en supporters bedanken, SVA voor het verhuren van de leuke wagen en het team van Philcars voor de weer uitstekende service.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws