Geslaagde come-back van Marc Devos

De laatste jaren beperkte hij zich wat dienst doen als openingsrijder, maar het was lang geleden dat Marc Devos nog eens het stuur in handen nam voor pure competitie. Midden jaren tachtig was hij één van de betere West-Vlaamse rijders, aan het stuur van een Opel Manta en Kadett. Diverse top-5 noteringen staan er op zijn naam, onder andere in Wervik, Tielt, Meetjesland,…

Afgelopen weekend nam hij in de Hemicuda Rally de handschoen weer op. Cederic Maddens, die de rol van co-piloot vervulde, was voor ons toeschouwer eerste rang om het wedstrijdverhaal uit de doeken te doen.

“11 jaar na zijn laatste officiële wedstrijd startte Marc Devos nog eens met DEGRO Porsche 997 GT3” opent Cederic.

“Zaterdagavond bij het aanschuiven van de start van KP Middelkerke kreeg de motor te warm en kregen we melding “Engine Hot” met rood knipperende “warning” lampje. Met een bang hart zijn we gestart en hebben de proef afgereden op veiligheid, de temperatuur zakte wel tijdens het rijden maar niet genoeg.

Door dit probleem was het resultaat er ook naar, een 106de plaats. In de assistentiezone constateerde het service team van Philippe Verhaeghe dat er 1 van de 2 ventilatoren niet werkte. Gelukkig heeft Laurens Van Onacker dit kunnen oplossen. Waarvoor dank!

De zondag mochten we als 106de starten. Door het late startnummer lazen we via de sociale media dat het er redelijk vettig bij lag op KP Kortemark. Daardoor konden we in laatste instantie nog onze bandenkeuze wijzigen.
Na de eerste gladde vuile proef met juiste mix van banden had Marc vertrouwen in de wagen. We schoven proef na proef wat plaatsen op met nu en dan wel eens leuke warme momenten, maar dat is de fun van een Porsche 997 GT3.
Na het opdrogen van de proeven ging het wat harder en knabbelden we de seconden eraf.
Na een leuke dag konden we over het podium rijden als 40ste, Marc is zijn rijkunsten nog niet verleerd, hij kan nog steeds aan een stuur draaien. Spijtig van het kleine probleempje op zaterdagavond anders had er nog iets meer ingezeten. Hierbij bedanken we onze sponsors en het serviceteam van Philcars.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws