Michiel Stubbe: Ondanks problemen toch opgeklommen in klassement

Ook Michiel Stubbe en Dylan Vanden Busche wilden afgelopen weekend zeker niet ontbreken op de Hemicuda Rally. Hun relaas: “Dit jaar was onze derde keer Hemicuda, maar de eerste keer in dergelijke vettige omstandigheden starten op zondag.

Zaterdagavond startten we met de KP in Middelkerke. De eerste keer in het donker met onze eigen Clio. De KP op zich ging heel goed, tot de tweede keer op de splitsing de motor afsloeg door het hogere energieverbruik van de verstralers en niet direct meer wilde starten. Hierbij verloren we een pak tijd, en mochten we zondag als 90e vertrekken. Enkele streekgenoten hadden ook wat problemen gekend, waarbij we toch nog met een deel samen stonden.

Zondagochtend zijn we na lang twijfelen en veel wisselen van gedacht te veranderen uiteindelijk toch op slicks vertrokken. De eerste KP in Kortemark was niet meer dan overleven en op de baan proberen te blijven, want het was vrij glad en nat. Deze proef hebben we heel voorzichtig afgelegd om toch maar geen brokken te maken.

KP’s Houthulst en Koekelare lagen een stuk beter, maar uit voorzorg op onverwachte gladde plekken hebben we die achteraf gezien misschien wat te voorzichtig gereden.

De tweede lus was al een stuk droger, maar toch hebben we deze met de nodige voorzichtigheid afgelegd. De tweede keer op Houthulst aangekomen sloeg de motor uit het niets af terwijl we aan het aanschuiven waren. Alles van elektriciteit werkte nog, behalve de computerdoos van de wagen. Na wat hulp van Kevin Verbeke, die achter ons startte, bleek een zekering gesmolten te zijn. Deze hebben we nog snel kunnen vervangen alvorens toch te kunnen starten.

De derde lus gingen we kijken om het tempo wat op te voeren gezien het toch droog lag. Tot we halverwege Houthulst met kortsluiting te maken hadden en de stuurbekrachtiging uitviel, alsook de computerdoos constant resette. Na anderhalve proef te vechten met de wagen zijn we gelukkig alsnog zonder brokken aan de finish geraakt, op daags nadien twee gigantisch stijve armen na. Uiteindelijk zijn we na onze 90e plek zaterdagavond nog opgeklommen tot de 44e plaats algemeen, en 5e in de klasse 3G.
Eerstdaags gaan we de wagen nakijken om in Kortrijk terug aan de start te kunnen staan.

Dank aan iedereen de organisatie voor de mooie wedstrijd, de vrijwilligers die meegeholpen hebben aan de rally, de supporters op post, de mensen die onze passages vastgelegd hebben op foto of video, ons serviceteam Mica Autosport en zeker onze sponsors: LVG vloerisolatie, Chappewerken Geert Maene, Oud Gemeentehuis Varsenare, Takelbedrijf Vanquathem, Tuinen Dylan, Voegwerken Koen Vandaele, ’t Gazetje Jabbeke, Catering Verkindere, Wheel service Maertens, First Automotive en PJM Motors.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws