Lander Depotter: secondenslag met Nard Ippen gewonnen

Lander Depotter was dik tevreden na afloop van de Hemicuda Rally: ” De Hemicuda Rally 2023 was een super mooie rally met een even mooi resultaat!

Op zaterdag was het doel om toch wat proberen aan te vallen op de 1ste proef. Onze opdracht was dan ook geslaagd, 11ste tijd algemeen in onze kleine Clio Rally5!

Dit betekende dus ook dat we zondagochtend als 11de konden vertrekken tussen al het grote en snellere geweld.
Een verkeerde bandenkeuze door mij, zorgde ervoor dat we heel wat tijd verloren op de eerste proeven. Kortemark en Houthulst lagen er heel verraderlijk bij, nat en heel erg vuil. Niet de juiste combinatie om dan op volledige slicks te staan rondom.
Ondertussen hadden we ook onze 1ste plaatse in de klasse verloren aan onze Hollandse Renault Clio maatjes Nard Ippen en Mark Bierbooms door deze fout.
Vanaf de 2de boucle hebben we ons kunnen resetten met 1 doel, tijd terugwinnen.
Gestart met een achterstand van 19 seconden, konden we die na de 2de boucle minderen naar 10 seconden.

Op de eerste twee proeven van de laatste ronde konden we net iets meer dan 10 seconden terugnemen, wat ervoor zorgde dat we de laatste proef met 0.9 seconden voorsprong in konden gaan!

De laatste kp konden we 0.2 seconden sneller finishen, wat zorgde voor een 1ste plaats met 1.1 seconde voorsprong! Uiteindelijk finishen we ook op een mooie 11de plaats algemeen met onze Clio Rally5!

We hebben een super weekend gehad, met ook een super mooie strijd met Nard en Mark die een uiterst sterke wedstrijd hebben gereden! Op naar de volgende!

Bedankt aan onze sponsoren: SD Metalworks, Eco-Wash Systems, Kristof Lateur Totaalproject & Zwembadtechniek, Neyt Decor, Kantoor Delaere, Louis Vandenborre, Paperbirds, M CAR TECH en IMAGO / Motorsport Branding.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws