GTE Racing werkt zeer sterke tweede seizoenshelft af en wint in TA

Het doek is gevallen over het nationale uithoudingskampioenschap Belcar en GTE Racing heeft na een sterke tweede seizoenshelft de titel binnengehaald. Na een harde editie van de 24 Hours of Zolder reed de jonge Maxim Van Den Hove in de Cupra TCR naar een derde plek in Oschersleben en een zege tijdens de finale op Limburgse bodem, maar het jonge talent tekende ook voor twee poleposities en twee snelste rondetijden in de competitieve toerismeklasse TA. Het resultaat was de nationale titel, een enorme bekroning voor het Oost-Vlaamse team dat in het verleden ook al in BGDC en de Belcar Skylimit Sprint Cup succesvol was.

In het Duitse Oschersleben zorgde een probleem in de loop van de race er nog voor dat Maxim Van Den Hove zijn eerste zege van het seizoen nog even moest uitstellen, maar die eerste overwinning van het seizoen kwam er in Zolder tijdens de finale van het Belcar Endurance Championship en het was er één die kon tellen. Maxim Van Den Hove scoorde niet alleen een hattrick, met polepositie, snelste ronde en zege in de klasse TA, hij bezorgde GTE Racing ook een eerste titel op nationaal niveau. Rond 17u30 op zondagavond, mocht de jonge Oost-Vlaamse rijder naar het podium en was er zekerheid over de titel, al kwam die er niet vanzelf.

“Klopt, in de races voor de 24 Hours of Zolder werden we tweemaal tweede, in Oschersleben, de traditionele buitenlandse verplaatsing na de 24-uursrace, zagen we een overwinning verloren gaan door een probleem en moesten we genoegen nemen met een derde plaats”, doet Maxim Van Den Hove zelf het verhaal. “We hadden na afloop van die Duitse race en met nog één race te gaan een achterstand van 9,5 punten. We wisten zodoende dat het geen eenvoudige opdracht zou worden om alsnog de titel binnen te halen.”

Geen pad over rozen

Het verhaal tijdens het slotweekend begon alvast goed met een vijfde opeenvolgende polepositie voor Maxim Van Den Hove, “maar op het einde liep het even fout. Het was erg verraderlijk op de piste, ik maakte een klein foutje en we hebben met heel het team toch nog lang moeten werken om de Cupra TCR weer in optima forma te krijgen. Ik wil dan ook het hele team bedanken voor de geleverde inspanningen tijdens het weekend, want zonder hen was dit niet mogelijk geweest.”

Zondagnamiddag hadden de weergoden echter nog meer in petto voor de deelnemers aan de slotrace van het Belgische uithoudingskampioenschap. Het asfalt van Circuit Zolder evolueerde continu van nat naar quasi droog, naar nat… en dat maakte dat de opdracht voor rijders en teams bijzonder complex was.

“Maar ik voelde me als een vis in het water in die moeilijke omstandigheden en stilaan werd duidelijk dat de titel er nog in zat. Ik ben zeer geconcentreerd gebleven en heb ronde na ronde afgewerkt zonder te veel bij de zege of de titel stil te staan. Op het ogenblik dat het duidelijk werd, dat was pas na de race, dat we werkelijk kampioen waren, was de ontlading dan ook enorm. Dit is iets waar je een heel seizoen naar toe werkt, met het hele team, met de familie, met alle partners ook en het is schitterend om dat in ons eerste seizoen in het kampioenschap te kunnen volbrengen. Ook een dankwoord aan de inrichters van het kampioenschap en uiteraard aan alle vrijwilligers die onze sport mogelijk maken!”

GTE Racing sluit zo het seizoen van het Belcar Endurance Championship af en zal in de komende weken en maanden bekijken wat de opties voor het seizoen 2024 zijn, maar daarover volgt later meer nieuws!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws