Central European Rally: Rovanperä en Evans aan het woord

Nadat TGR-WRT zijn derde constructeurstitel op rij behaalde tijdens de vorige rally in Chili, gaat de aandacht nu uit naar wie van Kalle Rovanperä en Elfyn Evans dit jaar de rijderstitel wint – de vijfde op rij voor het team – met hun respectievelijke navigators Jonne Halttunen en Scott Martin in de race voor de co-pilotenkroon.

Er zijn 31 punten tussen Rovanperä en Evans met een maximum van 60 punten voor de laatste twee rondes, wat betekent dat Rovanperä zijn tweede opeenvolgende kampioenschap in Centraal-Europa kan winnen als Evans hem niet verslaat. Een overwinning van Evans, aan de andere kant, zou garanderen dat hun strijd tot op de draad gaat in de laatste ronde in Rally Japan in november.

De achtvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier is ook van de partij in de Central European Rally. Takamoto Katsuta rijdt een vierde GR YARIS Rally1 HYBRID via het TGR WRC Challenge Program.

Kalle Rovanperä: “Het constructeurskampioenschap is een geweldige prestatie voor het hele team en nu gaan we hard pushen om te strijden voor de andere titels in deze laatste evenementen van het seizoen. Als de strijd tussen teamgenoten gaat, is het altijd heel vriendschappelijk en eerlijk met dezelfde auto’s, dus het moet een mooie strijd worden. Het is fijn om terug te zijn op het asfalt met een rallyauto; tijdens onze test voelde ik me meteen op mijn gemak in de auto en hopelijk is dat tijdens de rally ook zo. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een goed evenement voor ons kan worden: dit type asfaltrally past normaal gesproken het beste bij me en ik heb een aantal goede resultaten behaald op dit soort wegen.”

2023 FIA World Rally Championship / Round 11 / Rally Chile 2023 / 28th September – 1st October, 2023 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Elfyn Evans: “Met nog twee rondes te gaan is er nog steeds een behoorlijk gat naar Kalle voor ons in het kampioenschap, maar het is nog niet voorbij en we weten hoe snel dingen kunnen veranderen in dit spel. We zullen er alles aan doen om twee sterke rally’s te rijden aan het eind van het seizoen en we zullen proberen de druk op te voeren. Dit wordt voor iedereen een nieuwe rally en met proeven in drie verschillende landen moeten we proberen een setup te hebben die overal werkt. Bij elke nieuwe rally is het moeilijk om alleen aan de hand van video’s te voorspellen hoe de proeven zullen zijn, maar het weer zal zeker een grote rol spelen in hoe vuil de wegen worden en hoeveel grip er beschikbaar zal zijn.”

Foto: FB Toyota Gazoo Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws