Central European Rally: het doel blijft de overwinning voor Thierry en Martijn

Het Hyundai Shell Mobis World Rally Team keert voor het eerst sinds Kroatië weer terug op asfalt tijdens de Central European Rally, in de hoop een nieuw podium aan zijn palmares toe te voegen. De unieke, grensoverschrijdende rally is het tweede pure asfaltevenement van het 2023 FIA World Rally Championship.

Als gloednieuw evenement heeft de Central European Rally een aantal onbekende aspecten. De verkenning is de eerste keer dat de teams de kans krijgen om de klassementsproeven te verkennen, waardoor ze weinig tijd hebben om het profiel en de eigenschappen van de wegen onder de knie te krijgen. Het ruigere asfalt en de smalle bospassen in Tsjechië zouden wel eens de zwaarste uitdaging van het weekend kunnen zijn voor alle deelnemers, ook voor degenen achter het stuur van de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid.

2023 FIA World Rally Championship Round 11, Rally Chile, 29 September-01 October 2023 Thierry Neuville, Portrait during Day 1 of Rally Chile 2023 Photographer: Vincent Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville: “Het is het nieuwe evenement op de kalender en het is altijd spannend als je de kans krijgt om nieuwe wegen te ontdekken. Het is een asfaltevenement; ik rijd altijd graag op asfalt dus ik kijk ernaar uit. Het wordt een lang evenement tussen Passau, Praag en ook etappes in Oostenrijk. Het heeft de verste verbindingsafstand van de kalender tot nu toe, dus het zullen lange afstanden zijn om af te leggen tussen de proeven, maar ik weet zeker dat het spannend wordt. Meestal krijgen we wat beelden van de organisator waarop de etappes te zien zijn, zodat we kunnen proberen om te kijken en te zien waar we ons op moeten voorbereiden, vooral in aanloop naar de pre-event test – die cruciaal zal zijn in een rally waar je drie verschillende dagen kunt hebben met drie verschillende wegtypen. We moeten goed voorbereid zijn en dat is het belangrijkste wat je kunt doen. Net als bij elke andere rally is het doel de overwinning.”

Foto: FB Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws