Het Belcar Encurance Championship 2023 zit erop

Met een heerlijke uithoudingsrace voor meer dan 10.000 toeschouwers viel midden oktober het doek over de editie 2023 van het Belcar Endurance Championship, het nationale, Belgische uithoudingskampioenschap. PK Carsport werd kampioen van de regelmaat, want Bert Longin, Peter Guelinckx en Stienes Longin stonden iedere race op het podium, echter zonder zege, maar mogen zich wel opnieuw kampioen noemen, een achtste titel overigens voor Bert Longin.

Foto Facebook Stienes Longin.

In de klassen GTB en TA verwelkomt de erelijst van het Belcar Endurance Championship dan weer nieuwe namen, want voor Hamofa Motorsport en GTE Racing werd het de eerste nationale bekroning, daar waar JJ Motorsport, net als PK Carsport, niet aan zijn proefstuk toe was.

“Laat mij eerst toe om alle teams, rijders, medewerkers en vrijwilligers te bedanken voor dit schitterende seizoen”, aldus Harry Steegmans, Algemeen Directeur van Circuit Zolder. “We zagen dit seizoen het gemiddeld aantal deelnemers boven de dertig uitkomen, een mooie groei, waar we terecht trots op zijn. Bovendien zagen we ook nieuwe bolides in ons kampioenschap, zoals de BMW M4 GT4, de Chevron, de BMW 330i… wat maakt dat niet alleen de kwantiteit groeit, maar ook de kwaliteit van ons nationaal kampioenschap. Wij willen op die weg doorgaan en leggen nu de laatste hand aan een kalender 2024. Zowel voor de kalender als het reglement geldt dat stabiliteit troef zal zijn. Ik ben ook blij dat ik afgelopen zondag een race heb gezien met vier merken die vooraan voor de zege streden. Lamborghini vertrok van op de polepositie, Porsche won, de Chevron kon de wedstrijd even leiden en de Audi werd kampioen… In GTB zagen we dit seizoen drie merken winnen en ook in de andere klassen was er strijd tot op de meet. Op naar 2024!”

Het eindresultaat las u eerder al op RallyandRaces.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws