Wie wordt kampioen in Bahrein?

Dit weekend staat met de Bapco Energies 8 Hours of Bahrein de afsluitende race van het FIA World Endurance Championship 2023 op het programma.

In het Midden-Oosten vallen tevens ook de beslissingen aangaande drie titels. Bij de Hypercars gaat het om de titel bij de piloten, in LMP2 zijn na dit weekend de kampioenen gekend zowel bij de teams als bij de piloten.

Aan de leiding in Hypercar gaan beide wagens van Toyota Gazoo Racing, met de #8 voorop, gevolgd door de #7 en dit met een verschil van 15 punten.

Wetende dat er nog 39 punten te rapen vallen zou het wel eens spannend kunnen worden in Bahrein. Ook de #51 Ferrari 499P Hypercar maakt met 31 punten achterstand nog kans, maar dan zouden beide Toyota’s al vies in de problemen moeten komen en dat zien we gezien het merk de vorige zes edities wist te winnen, niet direct gebeuren. Maar zeg nooit nooit.

In LMP2 kan het Belgische Team WRT de titels zowel bij de teams als bij de piloten quasi aanraken. Vincent Vosse en de zijnen hebben een gezonde voorsprong van 33 punten opgebouwd op Inter Europol Competition die op hun beurt slechts één punt voorsprong hebben op de derde in de stand, United Autosports.

Corvette Racing verzekerde zich in Monza al van de titel in GTE Am, maar met een overwinning in Bahrein kan het team een nieuw puntenrecord vestigen. Mits een mooi resultaat wordt onze landgenote Sarah Bovy samen met haar twee andere Iron Dames Rahal Frey en Michelle Gatting tweede in de eindstand, tevens ook de huidige positie.

Limburger Laurens Vanthoor start in de #6 Porsche Penske Motorsport Porsche 963 samen met teamgenoten Kévin Estre en André Lotterer. Team WRT rijdt in Bahrein met de #31 en #41 Oreca 07 – Gibson en dit voor Sean Gelael, Ferdinand Habsburg-Lothringen en Robin Frijns in de #31 en Rui Andrade, Robert Kubica en Louis Delétraz in de #41.

In LMGTE Am Sarah Bovy dus in de #85 Iron Dames Porsche 911 RSR-19 en ook Alessio Picariello start met eenzelfde wagen en dit in de #60 Iron Lynx Porsche.

De eerste vrije training werd deze middag (lokale tijd) reeds afgewerkt, tweede staat voor deze avond (lokale tijd) op het programma. Ook morgen middag wordt er eerst nog even ‘geoefend’ alvorens er met de kwalificatie, van 16.15 uur tot 17.20 uur (lokale tijd), gestart wordt. Acht uren racen doen we zaterdag.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws