Debuut voor Rossi en Weerts in LMP2

Valentino Rossi en onze landgenoot Charles Weerts debuteren komende zondag in Bahrein tijdens de officiële Rookie Test van het FIA World Endurance Championship aan het stuur van een LMP2 van Team WRT.

“Ik ben vanzelfsprekend zeer blij om zondag de LMP2 voor de eerste keer te proberen. Het is een geweldige kans die ik krijg van Team WRT want we hebben eigenlijk ook wel plannen voor mij om in de toekomst de BMW Hypercar te testen en in dat opzicht zou het niet slecht zijn dat ik ook al eens in een LMP2 wagen heb gereden. Qua downforce valt dat een beetje te vergelijken maar ik ben uiteraard ook geweldig curieus naar hoe ik het er vanaf ga brengen. Ik kijk er dan ook naar uit om in Bahrein de laatste race van het seizoen bij te wonen en met het zicht op de toekomst is het meegenomen om ter plaatse de sfeer op te snuiven en te kijken hoe die races in zijn werk gaan,” aldus Valentino Rossi.

Ook Charles Weerts is in zijn nopjes. “Ik kan niet wachten om mijn eerste race in LMP2 te rijden. Ik heb de programma’s van Team WRT in het FIA World Endurance Championship altijd goed gevolgd en ik vind het geweldig dat ik een wagen mag testen waarmee ze zoveel succes hebben gehad. Die test zal me ook een goed inzicht geven in de prototypes en met de plannen van het team met betrekking tot de BMW Hypercar is dat dan ook goed meegenomen natuurlijk. Ik wil iedereen bij WRT dan ook bedanken voor deze kans”.

(foto Charles Weerts met dank aan WRT – W Racing Team Facebook)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws