Reynvoet, Pyck en Syx klaar voor de 6 uren van Kortrijk

In de gebouwen van Worldkarts werden, in functie van de 6 uren van Kortrijk, de rallywagens voorgesteld van Niels Reynvoet, Gilles Pyck en Bjorn Syx. Niet zo verwonderlijk, want alle drie waren ze op jonge leeftijd vaak terug te vinden in een kart. En ze toeren alle drie rond met steun van de Kortrijkse-en Poperingse indoorkarting.

Niels Reynvoet won Kortrijk ’22 en is dus de gedoodverfde favoriet voor de komende editie. “Laten we eerlijk zijn, de laatste BRC-rally, Spa volgende week, is van groter belang voor ons en vooral voor ons team van DG Sport” opent Niels Reynvoet. “Vorige week kreeg ik nog een fikse domper te verwerken bij het overlijden van mijn neef Tibo, die er ook altijd bij was. Meteen kom je weer met de voetjes op de grond, maar we beseften dat we zeker door moesten gaan. Kortrijk is daarbij de ideale voorbereiding om het hoofd vrij te maken. Bovendien zal door de huidige weersomstandigheden het parcours misschien wat gelijkenissen vertonen met Spa. Er werd al in ons oor gefluisterd dat er maar één Citroën ter beschikking is, dus zullen we komend weekend enige marge moeten inbouwen. Maar als we starten aan het strakke tempo dat we altijd hanteren, kan dit geen problemen opleveren. In feite was deze rally zelfs niet voorzien, maar toen Kris D’Alleine met het voorstel kwam, kon ik dit gewoon niet weigeren. Deze heeft de nodige ervaring in een Rally2-wagen, en de klik zal er wel vlug komen. Laat ons duidelijk zijn, dit is een eenmalig project, want volgende week neemt halfbroer Willem Verbeke weer de honneurs waar in het co-pilotenzitje.”

Gilles Pyck & Anton Tanghe

Van een voorwielaangedreven Renault Clio naar een heuse Hyundai i20 Rally2, dat was de heel grote stap die Gilles Pyck zette dit seizoen. “Het is nog altijd zoeken om het onderste uit de kan te halen, en kilometers malen met dergelijke wagens is zeer belangrijk. Ons seizoen beperkte zich normaliter tot 3 rally’s, maar dankzij Kristof van Worldkarts kregen we de kans om ook Kortrijk aan te snijden. Mits een goede prestatie komend weekend, kunnen we de misser van Oudenaarde vergeten. Toen leken we op weg naar een scratch op de eerste klassementsproef, toen we in het onverhard de boer opgingen. Mijn vaste co Emile Mourisse kan er niet bij zijn, maar ik heb een waardige vervanger gevonden in de persoon van Anton Tanghe, een vroegere schoolvriend en iemand die al regelmatig naast mij plaats nam.”

Bjorn Syx & Ari Vanrobaeys

De overstap van de BMW M3 naar de Citroën C3 Rally2 was voor Bjorn Syx geen evidente overstap. “Maar zeker ogenblik stonden we met de M3 meer aan de kant dan wat anders, dus besloten we hem van de hand te doen en uit te kijken naar iets moderns. Via Roger Hodenius konden we eens testen met zo’n C3, en de kennismaking verliep zo goed dat we besloten zo’n Rally2 aan te kopen. Alles begint na Ieper, Omloop en winst in de Hemicuda aardig te vlotten, maar toch vind ik het niet zo gemakkelijk als met de BMW. Vooral de afstelling wil ik nog wat veranderen. Laat overstuur maar komen, maar ik heb een hekel aan onderstuur. Zodoende wil ik gaan voor een afstelling die me een 100 % goed gevoel geeft, en dat kan volgens mij als we het zo ver krijgen dat alles nog meer vertrekt uit de achterwielen. We hopen dan ook dat we hierdoor niet aan snelheid moeten inboeten. In Kortrijk heb ik niet zoveel ervaring, maar ik heb jarenlang aan autocross gedaan, en als we het weer bekijken, lijkt het dat we zaterdag en zondag terug aan cross zullen doen maar nu met ruiten in de wagen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws