Hyundai Motorsport kondigt Esapekka Lappi aan voor WRC 2024

Hyundai Motorsport kondigt met trots aan dat Esapekka Lappi ook in het seizoen 2024 deel uitmaakt van het FIA World Rally Championship, waarin het team zijn derde FIA WRC constructeurskroon wil veroveren.

Na een veelbelovend eerste seizoen samen, was er bij beide partijen interesse om de vruchtbare samenwerking voort te zetten. Lappi en zijn bijrijder Janne Ferm zullen in 2024 een deeltijdcampagne rijden om Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe en Ott Tänak/Martin Järveoja te ondersteunen in de strijd van het team om de FIA WRC-titels.

In slechts korte tijd bij het team heeft Lappi indruk gemaakt met zijn vermogen om snel op snelheid te komen en mee te dingen naar podiumplaatsen in de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid. De Fin zat er vanaf de eerste kilometer van Rally México bovenop en toonde zich een echte kanshebber voor de overwinning. Lappi en Ferm eindigden als tweede in Rally Italia Sardegna als onderdeel van een fantastische 1-2-finish voor het Hyundai Shell Mobis World Rally Team en claimden nog een hattrick van derde plaatsen in Kroatië, Portugal en Estland. De Fin was ook cruciaal in de ontwikkeling van de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid in 2023, wat ook volgend seizoen een belangrijk onderdeel van zijn rol binnen het team zal zijn.

Het team zet de gesprekken met de huidige WRC- en WRC2-coureurs voort en moet nog een definitieve beslissing nemen over de volledige line-up voor 2024.

Hyundai Motorsport President Sean Kim: “Toen we Esapekka voor het eerst contracteerden voor het seizoen 2023, was ons doel om een sterke en ervaren combinatie van piloten te hebben om ons te helpen onze doelen te bereiken. Hij heeft dit seizoen laten zien over veel potentie te beschikken, maar er is nog veel werk aan de winkel, dus we zijn blij dat hij bij ons blijft met de innerlijke drive om dat recht te zetten. Alle drie onze bevestigde teams zijn ongelooflijk getalenteerd en weten wat er nodig is om te winnen in het WRC, wat de kracht van onze bedoelingen onderstreept.”

Hyundai Motorsport Team Principal Cyril Abiteboul: “We zijn verheugd om het volgende stukje van de 2024 puzzel aan te kondigen, Esapekka en Janne blijven bij ons team voor het komende seizoen. Hun rol zal zijn om Thierry en Ott te ondersteunen in het kampioenschap, maar ook om zich te richten op de ontwikkeling van de auto – iets waar Esapekka dit jaar heeft laten zien dat hij daar bijzonder goed in is. We geloven dat dit een formidabele kracht is die ons kan helpen onze doelen te bereiken en meer overwinningen binnen te halen. We zijn nog bezig met de afronding van het volledige plaatje voor het komende seizoen en zullen onze plannen te zijner tijd bekendmaken, maar voor nu zijn we verheugd dat we zo’n sterke line-up aan het roer hebben van onze WRC-uitdagers.”

Esapekka Lappi: “Ik ben erg blij en dankbaar dat ik mijn samenwerking met Hyundai Motorsport kan voortzetten in het WRC-seizoen 2024. Ik voel me erg op mijn gemak bij het team; we hebben het afgelopen jaar een fantastische band opgebouwd en we hebben laten zien dat we het pakket hebben om succesvol te zijn. Ik heb nog steeds de wil om me verder te ontwikkelen en te slagen in de rallysport en ik wil graag winnen met dit team. Volgend jaar zal zeker in veel opzichten anders en interessant zijn, wat me zal motiveren om een teamspeler te zijn en te streven naar persoonlijk succes, in een poging om in 2024 een sterker seizoen neer te zetten.”

Foto: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws