Toyota Gazoo Racing WRT maakt namen bekend voor 2024

Toyota Gazoo Racing World Rally Team is verheugd om zijn rijdersbezetting te bevestigen voor het FIA World Rally Championship seizoen 2024, waarin het opnieuw de constructeurs-, rijders- en bijrijderskampioenschappen wil winnen.

Kalle Rovanperä werd dit jaar op 23-jarige leeftijd de jongste winnaar ooit van meerdere WRC-coureurstitels en heeft een nieuw meerjarencontract getekend bij TGR-WRT. Na zijn opmerkelijke stijging naar de top van de sport zal Rovanperä in 2024 deelnemen aan een geselecteerd programma van rally’s samen met co-rijder Jonne Halttunen. Zo kan hij even afstand nemen van de intense eisen van het strijden om wereldtitels en genieten van het rijden in verschillende disciplines, waaronder driften, waardoor zijn vaardigheden en ervaring achter het stuur nog verder toenemen.

2023 FIA World Rally Championship / Round 12 / Central European Rally 2023 / 25th-29th October, 2023 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Achtvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier behaalde de laatste van zijn titels met TGR-WRT in 2020 en ’21 voordat hij zich terugtrok uit de fulltime competitie. Hij blijft een belangrijke speler binnen het team, met overwinningen in Monte Carlo, Mexico en Kenia in 2023, en zal volgend seizoen weer een gedeeltelijk programma rijden samen met coureur Vincent Landais.

Het team is ook verheugd om de relatie met Elfyn Evans voor nog meer seizoenen voort te zetten. Sinds hij bij TGR-WRT werkt, heeft Evans zich gevestigd als een regelmatige kanshebber voor het kampioenschap. Hij werd drie keer tweede in vier jaar tijd, waaronder in 2023, toen hij rallyzeges behaalde in Kroatië, Finland en Japan. Hij en zijn bijrijder Scott Martin willen voortbouwen op de vooruitgang van dit seizoen en gaan 2024 in met als doel hun eerste wereldtitel in de wacht te slepen.

2023 FIA World Rally Championship / Round 11 / Rally Chile 2023 / 28th September – 1st October, 2023 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Takamoto Katsuta maakt ook weer deel uit van de line-up van het team en rijdt een volledig seizoen in de GR YARIS Rally1 HYBRID met co-rijder Aaron Johnston. Katsuta, een product van het TOYOTA GAZOO Racing WRC Challenge Program, stapte in 2023 over naar de basisopstelling van het team en droeg bij aan het succes in het constructeurskampioenschap met een uitstekende podiumplaats in de Rally Finland.

Kalle Rovanperä: “Ik ben erg blij dat ik een meerjarig contract heb getekend bij TGR-WRT en dat ik met het team kan blijven samenwerken. Volgend jaar zal ik slechts enkele evenementen rijden en de belangrijkste reden hiervoor is dat ik al 15 jaar rallyauto’s rijd, wat behoorlijk lang is, en hoewel de afgelopen seizoenen natuurlijk geweldig waren, waren ze ook mentaal en fysiek erg veeleisend. Dus ik dacht dat het nu een goed moment zou zijn om een jaar te nemen om de batterijen op te laden en dan weer fulltime terug te komen om opnieuw met een volle aanval voor het kampioenschap te strijden. Ik geniet van alle soorten motorsport en ik kijk ernaar uit om wat te driften en misschien nog wat andere coole evenementen te doen, naast de rally’s die we volgend jaar gaan selecteren.”

Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws