Toyota voorziet vijf 5 Rally2 wagens voor de Monte Carlo

Toyota Gazoo Racing teambaas Jari-Matti Latvala verwacht dat er volgend jaar maar liefst vijf GR Yaris Rally2 auto’s in het WRC2 zullen deelnemen aan de Rallye Monte-Carlo.

De gloednieuwe GR Yaris Rally2, de allereerste klantenauto geproduceerd door Toyota Gazoo Racing, ondergaat momenteel het homologatieproces. De auto maakte zijn eerste publieke optreden tijdens de FORUM8 Rally Japan in 2022 en heeft sindsdien een uitgebreid ontwikkelingsprogramma ondergaan ter voorbereiding op zijn competitiedebuut.

Latvala, die actief betrokken is geweest bij het testregime van de auto, verklaarde dat het team ernaar streeft om in 2024 40 tot 50 GR Yaris Rally2 auto’s te produceren in de fabriek in Jyväskylä, waarvan maximaal vijf bestemd zijn voor de seizoensopener Rallye Monte-Carlo (25-28 januari).

“Volgend jaar plannen en hopen we tussen de 40 en 50 auto’s in Finland te bouwen,” vertelde Latvala aan WRC.com. “Ons doel is om vijf auto’s te leveren voor Monte-Carlo, dus we proberen zo’n vier auto’s per maand te leveren.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws