Christiaan Spelmans of Laurent Vanton

Met een sterk optreden in de East Belgian Rally heeft Laurent Vanton eind september zijn titelkansen gaaf gehouden in de 2WD Trophy. Op de 16 klassementsproeven van de Spa Rally, samen goed voor 192 km tegen de klok, zal de titelstrijd dit weekend beslist worden. De opdracht voor Laurent Vanton is duidelijk: hij moet zijn achterstand van 10 punten goedmaken. Dat betekent dat een 4de plaats zou volstaan mocht de leider in het kampioenschap, Christiaan Spelmans, opgeven.

Want, natuurlijk heeft de Limburger met zijn blauwe Clio RS de beste uitgangspositie. Met 10 punten voorsprong en een overwinning meer achter zijn naam, kan Spelmans de kat uit de boom kijken. Maar, de Spa Rally is een zware wedstrijd en de proeven bevatten heel wat valstrikken.

De anderen hebben geen titelambities, maar de titelkandidaten zullen toch terdege rekening moeten houden met Anthony Lejeune (Astra), Jérôme Colin (Clio), Michaël Pirnay (AX), Rudi Remilly (206), Maxime Delfosse (Saxo), de onverslijtbare Jacky Delvaux (Clio), Guillaume Detrait (Clio), Valentin Dozot (208), Yves Dupont (Clio), Daphné Henry, de copilote van Lyssia Baudet die zelf nog eens het stuur neemt, Matis Kremer (Yaris) en nog vele anderen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws