Jimmy D’hondt gaat voor een tweede Master-titel

In de Spa Rally, de laatste wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2023, valt de beslissing in de BRC Master Cup. Het wordt een eenzame titelstrijd voor Jimmy D’hondt, die als enige van de top 10 in de BRC Master Cup extra punten wil scoren in de Spa Rally. De Limburger krijgt een gouden kans om zijn tweede titel in de BRC Master Cup te veroveren, maar hij moet de 16 klassementsproeven wel tot een goed einde brengen en minimaal 9 punten scoren, dus minstens in de Top 5 bij de Masters finishen. In totaal staan er 16 rijders van 50+ aan de start.

Indien Jimmy D’hondt, samen met zijn navigator David Vanrijkelen in de Citroën C3 Rally2, daar niet in slaagt, dan gaat de titel naar de huidige leider in de tussenstand, de Nederlander Roger Hodenius. Hij won 3 manches van de BRC Master Cup, evenveel als Jos Verstappen, die op 4 punten is geëindigd. Zowel Hodenius als Verstappen zijn niet van de partij in Spa.

Na het forfait van Henri Schmelcher, is Armand Fumal de enige Master bij de GT’s met zijn Alpine A110 RGT. De meeste Masters vinden we terug in Historic met Reiner Feltes, Christophe Kerkhove, Johnny Delhez, Jean-Pierre Vannerum, Dirk Vermeersch, Luc Pauwels en Joseph Lejeune. 

Verder zijn er een aantal routiniers uit de regio van de partij met de Renault Clio’s van Jacky Delvaux, Guy Secret, Eric Duthoit en Yves Dupont, naast de Peugeot 206 van Rudi Remilly, de Ford Escort van Vincent Prégardien, de Opel Adam van Michel Hubin en de Opel Manta 200 van Yves Oblin. 

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws