Fanatec GT World Challenge Powered by AWS: de kalender voor 2024

De kalender van de Fanatec GT World Challenge Powered by AWS voor 2024 is nu compleet na de bekendmaking van het volledige Australische schema vorige week.

De Europese kalender werd reeds in juni bekendgemaakt, tijdens de aanloop naar de CrowdStrike 24 uur van Spa, en bevat een aantal opmerkelijke wijzigingen in vergelijking met dit jaar.

2024 start met een drie uur durende Endurance Cup-ronde op Circuit Paul Ricard (5-7 april), gevolgd door Sprint Cup-wedstrijden op Brands Hatch (4/5 mei) en Misano (17-19 mei). De CrowdStrike 24 uur van Spa staat gepland voor 27-30 juni en markeert de honderdste editie van de Belgische enduranceklassieker.

Het seizoen gaat verder in Duitsland op het circuit van Hockenheim (Sprint, 19-21 juli) en de Nürburgring (Endurance, 27/28 juli), gevolgd door een terugkeer naar Magny-Cours (Sprint, 23-25 augustus). Monza verschuift van zijn vertrouwde openingsdatum naar 21 en 22 september, gevolgd door de Sprint Cup-finale op Circuit de Barcelona-Catalunya (11 en 13 oktober).

Het grootste nieuws voor 2024 is de locatie van de finale, die op 21-23 november plaatsvindt op het Jeddah Corniche Circuit in Saoedi-Arabië. Een zes uur durende wedstrijd op dit razendsnelle Formule 1-circuit is het startsein voor een nieuw langdurig samenwerkingsverband tussen Saoedi-Arabië en SRO Motorsports Group, dat naar verwachting de komende seizoenen verder zal groeien.

Het programma voor de Fanatec GT World Challenge Asia powered by AWS, dat voortaan alleen is voorbehouden voor GT3-wagens, telt zes events. In Australië wordt dit weekend de laatste race van 2023 verreden. De zeven races van volgend jaar staan onder leiding van de nieuwe organisatie SRO Motorsports Australia.

In totaal staan er op de Fanatec GT World Challenge Powered by AWS-kalender van volgend jaar 30 sprint- en enduranceraces op het programma in 13 verschillende landen. Dit betekent meer dan 100 uur competitieve actie, van de openingsrace op Bathurst op 18 februari tot de laatste ontmoeting in de straten van Jeddah op 23 november. Dit alles, evenals een groot aantal trainingen en kwalificaties, kan wereldwijd gratis worden gestreamd via het YouTube-kanaal van GT World.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws