Mis niets van de Spa Rally

Op zaterdag 25 en zondag 26 november wordt de finale van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, de Spa Rally, verreden. Na een bijzonder boeiend seizoen zullen Maxime Potty en Cédric Cherain op de 16 klassementsproeven strijden voor de Belgische rallytitel. Wie volgt Stéphane Lefebvre, de uittredende kampioen die als favoriet start in Spa, op als Belgisch kampioen? Je kan het allemaal live volgen via de BRC Live Shows uitgezonden op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

De preview op de Spa Rally wordt vrijdag 24 november al gepresenteerd in de vorm van de traditionele persconferentie. We polsen alle toppers naar hun verwachtingen en hun ambitie, nog voor de start van de shakedown. Ook de BRC persconferentie is te bekijken op de Facebookpagina van het kampioenschap.

Tijdens d BRC Liveshows op zaterdag en zondag brengen we vanuit de BRC Studio live verslag uit van de klassementsproeven met live actiebeelden, prachtige dronebeelden en interviews bij de finish van de proef afgenomen door onze reporter Kristof Klinkers. In de studio worden de beelden en tijden geanalyseerd door onze presentatoren Vincent Franssen en Hugo Van Opstal.

Op zaterdag volgen we 6 van de 10 proeven live, te beginnen met KP 1 Ster en KP 2 Wanne vanaf 8h30, gevolgd door KP 3 Trois-Ponts vanaf 11h30. Daarna volgt KP 5 Ster om 14h05. In het tweede deel van de openingsdag gaan we naar KP 8 Chevron om 17h45, gevolgd door de laatste proef van de eerste etappe, KP 10 Wanne om 20h.
Op zondag volgen nog drie BRC Liveshows, vanaf KP 11 Herve om 9h45, KP 13 Theux om 11h35 en we zijn ook live bij de ontknoping van het seizoen op KP 16 Theux, tevens de Pirelli Powerstage, om 15h25.

Na de live uitzendingen op sociale media, volgt op zondag 26 november meteen na de finish rond 16h45 de uitgebreide samenvatting op Sporza, met die avond nog nieuwsflitsen in Sportweekend en in 100% Sport op Tipik (RTBF2).
Op 27 november wordt ’s avonds de review clip online gelanceerd op sociale media, waarna de officiële samenvatting van 24 minuten vanaf 30 november wereldwijd uitgezonden zal worden. In eigen land op Sport 10 (3/12, 20h), in Nederland op Ziggo Sport (1/12) en RTBF Auvio (2/12).
De officiële samenvatting is wereldwijd te zien in meer dan 100 landen, van de Verenigde Staten tot het Midden-Oosten, van Afrika tot Australië.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws