Philip Lommers kampioen in Belgian Rally Cup!

Hoewel hij dit weekend niet aan de start staat van de Spa Rally, mag Philip Lommers, samen met navigator Peter Michiels, een flesje champagne ontkurken. Na het behalen van hun eerste titel in de M-Cup, zijn Philip Lommers en Peter Michiels ook de kersverse kampioenen in de eerste (en laatste) editie van de Belgian Rally Cup, die volgend jaar opgevolgd wordt door het Divisie 2 Kampioenschap.
Met 80 punten had de piloot uit Lommel een mooie voorsprong op Franky Boulat en Benoit Verlinde (70 punten), Lander Depotter (69 punten) en Kurt Boone (68 punten). Omdat niemand van hen aan de start komt in Spa, is Philip Lommers zeker van de titel.
“We hadden vanaf de Omloop van Vlaanderen gezien dat we een goede kans maakten in de Cup, maar na onze sortie in de East Belgian Rally was deelnemen in Spa geen optie meer. Onze BMW M3 kon onmogelijk klaar zijn. De wagen wordt heropgebouwd, maar is nog niet terug van de carrossier, dus we hebben zeker nog 100 werkuren om de wagen terug rijklaar te maken. Dat zal tegen volgend seizoen gebeuren. We gaan dus opnieuw met dezelfde M3 rijden. We hebben die wagen al 16 jaar. Met die M3 heb ik leren rijden en we maken de wagen elk jaar een beetje sneller. Trouwens, een andere auto huren voor Spa, dat vonden we geen goed idee. Pas na het afsluiten van de inschrijvingslijst was ik zeker van de titel,” lacht Philip Lommers, interieurarchitect, meubelhandelaar met een passie voor mechaniek.
“We hebben dit jaar een prachtig seizoen gehad. Zowel wat de nota’s betreft, de mechaniek als het rijden, hebben we echt een stap vooruitgezet. Het ging hard en de resultaten waren goed. Alleen maakte ik in de East Belgian Rally een foutje waardoor we over de kop gingen. Ik dacht echt dat we die linkse aan 80, 90 km/h konden nemen, maar we schoven over de neus in de gracht en gingen over de kop. Het was zowat de enige bocht die je niet kon verkennen, want je moest er stoppen omdat je het andere verkeer niet kon zien. Vandaar het inschattingsfoutje,” vertelt Philip Lommers, die de BMW helemaal met het eigen team prepareert en ontwikkelt. “We hebben de auto helemaal zelf gebouwd. Zelfs de motor doen we zelf.”
Volgend seizoen zal Philip, samen met zijn vaste navigator Peter, zijn programma opnieuw afstemmen op de Moood M-Cup. “We zullen de wagen wel klaar hebben tegen de start van de M-Cup in Haspengouw. Daarna werken we het programma van de M-Cup verder af met de TAC Rally, de Sezoensrally, de Rally van Luxemburg, de Omloop van Vlaanderen en de East Belgian Rally, maar eerst gaan we onze titel in de Cup vieren.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws