Cédric Cherain trekt alle registers open

De eerste ronde in de Spa Rally, de seizoensafsluiter van het BRC, was voor de deelnemers zeker niet de makkelijkste. Bij de start vanmorgen ging het aan het sneeuwen, wat een tijdje later ophield. Maar door de regen van de voorbije dagen en de sneeuw, kwam er heel wat vettigheid op de weg, en was er soms zelfs sprake van aquaplaning, wat zeker geen sinecure was om de rallywagens hier door te loodsen.
Cédric Cherain(Hyundai i20 N Rally2) trok zich dit blijkbaar niet aan en verdeelde de scratchtijden netjes met de regerende Belgische kampioen Stéphane Lefebvre, terug op stap met de Citroën C3 Rally2. Sowieso moet Cherain mikken op een algemene overwinning, wil hij alsnog Maxime Potty(Citroën C3 Rally2) gaan bedreigen voor de titel. Laatstgenoemde heeft aan een zesde plaats genoeg om de tricolore te omgorden.

Stéphane Lefebvre

De Hyundai-piloot leidt dus de dans met één luttele seconde voor op Lefebvre. Grégoire Munster ging eventjes rechtdoor, maar plaatst zijn Ford Fiesta Rally2 toch op een derde plaats, op iets meer dan 13 seconden van de eerste plaats. Potty, op 34.6, en de heroptredende Gino Bux(Skoda Fabia Rally2), op 58.2, vervolledigen de top-5.
Niels Reynvoet(Citroën C3), Charles Munster(Hyundai i20 N), John Wartique(Volkswagen Polo GTI), die op de eerste proef eventjes onzacht contact had met een boom, en de Skoda Fabia-rijders Nicola Stampaert en Tom Boonen maken de top-10 rond.

Tom Heindrichs

Cédric de Cecco(Citroën C3) moest intussen al de handdoek gooien na een schuiver.
Jimmy D’Hondt(Citroën C3) moet finishen om zich dan Masters-kampioen te kunnen noemen. Armand Fumal(Alpine A110) is nummer 1 bij de RGT’s. Tom Heindrichs(Opel Corsa Rally4) is de beste in de Stellantis Rally Cup en lijkt op weg om zich de titel van vice-kampioen bij de Juniors toe te eigenen. Geoffrey Leyon(Ford Escort Twin Cam) leidt de dans bij de Historics. En in 2WD Trophy heeft Christiaan Spelman(Renault Clio) voorlopig het meest uitzicht op de titel, daar hij na een ronde een dikke 20 seconden voor heeft op zijn rechtstreekse concurrent Laurent Vanton, ook al op Clio.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws