John Wartique in Monte Carlo met Ford Fiesta Rally2

Aan het einde van een drukke sportcampagne in 2023, die resulteerde in een bemoedigende 7e plaats in het klassement van het Belgisch Rallykampioenschap, begon John Wartique met de voorbereidingen voor 2024. En niet zonder enige trots kan hij de realisatie aankondigen van een kinderdroom: de start nemen van de Monte-Carlo Rally, de legendarische openingsronde van het FIA World Rally Championship! Allemaal aan het stuur van een Ford Fiesta Rally2, met Maxime Andernack op de rechterstoel…

“De afgelopen seizoenen heb ik de kans gehad om met verschillende auto’s in de Rally2-categorie te racen, terwijl ik de prestaties van mijn tegenstanders zorgvuldig observeerde”, aldus John Wartique. “En om verschillende redenen was het de Ford Fiesta Rally2 die mijn aandacht trok. M-Sport is enthousiast om de wagen op verschillende niveaus te zien evolueren, en ik denk dat deze auto, een van de meest robuuste in zijn categorie, een uitstekende keuze is, zoals Grégoire Munster heeft kunnen demonstreren in Spa.”

Wartique mikt voor dit seizoen op iets hoger. “We zijn inderdaad onze verbintenis aangegaan voor de Monte-Carlo Rally, waar ik zal deelnemen aan de WRC Challenger, de categorie die deelnemers samenbrengt die in het verleden nog nooit een overwinning in de WRC2 hebben behaald, of die nooit de kleuren van de WRC hebben verdedigd. Een fabrikant op het hoogste niveau” vervolgt John. “Waarom meedoen in Monte Carlo? Heel eenvoudig om een ​​kinderdroom waar te maken! Wie was als kind niet gepassioneerd tijdens de verschillende edities van Monte Carlo? Wie heeft er niet van gedroomd deze coureurs te zien optreden op speciale proeven, die even legendarisch als delicaat zijn? De Monte-Carlo behoeft geen beschrijving, iedereen kent deze klassieker! In 2012 nam ik deel aan de Grand Prix van Monaco, aan de GP3-serie. Ik heb daar met de beschermingsrails geflirt, en deze keer zou ik graag de bergpassen rondom het vorstendom willen leren kennen…’

Om dit spectaculaire eerste deel van het programma 2024 uit te voeren, zal John Wartique opereren binnen een particuliere structuur die momenteel wordt ontwikkeld, met de steun van SXM. En net als tijdens zijn laatste optredens op nationaal niveau zal Maxime Andernack zijn plaats op de rechterstoel innemen.

“We blijven werken aan de afronding van een seizoen 2024 dat opnieuw druk en gevarieerd zou moeten zijn”, voegt de coureur toe. “Wat zeker is, is dat de Ford Fiesta Rally2 in Monte-Carlo de kleuren zal dragen van mijn trouwe partners, namelijk Reco+, Nervia Plastics, CB Energy, Greterco en Fabs Services, naast Al Tayers…”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws