Monte-Carlo: Neuville op drie, Munster zevende in de shakedown

We zijn weer vertrokken voor een nieuw seizoen op het hoogste niveau van de rallysport wereldwijd. Het startschot daarvoor werd gisteren gegeven tijdens de shakedown van de Rallye Monte-Carlo, de eerste manche van het FIA World Rally Championship.

Voormalig wereldkampioen Ott Tänak maakte daarbij de best mogelijke start en klokte in zijn i20 N Rally1 Hybrid de snelste tijd (2:00.4) op de 3,28 km lange proef ‘Route de la Garde’ en was daarbij één tiende van een seconde sneller dan de GR Yaris Rally1 Hybrid van Elfyn Evans.

“Het is natuurlijk altijd spannend om een nieuw seizoen te starten in een nieuwe wagen,” aldus Tänak. “De Monte blijft immer een moeilijke uitdaging, ook al hebben we deze rally al eerder gereden. De Est is ondertussen begonnen aan zijn 150ste rally in het WRC en ook nu gaat hij naar eigen zeggen er weer het maximale proberen uit te halen.

Onze landgenoten Thierry Neuville en co Martijn Wydaeghe reden in de #11 i20 N Rally1 Hybrid de derde tijd in de eerste doortocht. Het duo was 0,8 sec. trager dan teamgenoot Tänak maar waren wel het snelste in de tweede passage, weliswaar in een tragere tijd (+1,2 sec).

Grégoire Munster, genavigeerd door Louis Louka, reed zijn beste tijd (2:05.9) dan weer in de tweede doortocht waar hij net geen seconde sneller was dan zijn eerste tijd. Zij finishten op een zevende plaats en deden het daarmee beter dan teamgenoot Adrien Fourmaux.

John Wartique en co Maxime Andernack reden een 28ste tijd. Jourdan Serderidis, genavigeerd door Frédéric Miclotte, werd 32ste en Armand Fumal was in de Alpine A110 Rally RGT goed voor een 42ste stek.

Deze avond staan met Thoard – Saint-Geniez (21,01 km) en Bayons – Bréziers (25,19 km) de eerste twee klassementsproeven op het programma. Starten doen we om 20.35 uur.

(foto’s met dank aan HMSG en Facebook Grégoire Munster)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws