Jamie Chadwick maakt debuut op Goodwood tijdens 81e Members’ Meeting

Goodwood is verheugd te kunnen aankondigen dat Indy NXT-coureur en drievoudig W Series-kampioen Jamie Chadwick haar racedebuut op Goodwood zal maken tijdens de 81e Members’ Meeting presented by Audrain Motorsport (13 & 14 april).

Chadwick is geen onbekende op Goodwood, want ze heeft de iconische heuvelklim tijdens het Festival of Speed al eerder bedwongen in 2021, 2022 en 2023 met de W Series, Extreme E en Williams Racing. Goodwood was ook de locatie van haar eerste Formule 1-test, toen ze de Williams-Cosworth FW08 van Keke Rosberg bestuurde tijdens het Festival of Speed van 2021.

Chadwick is een veelzijdige coureur met ervaring in verschillende autosportdisciplines. Tijdens de 81e MM zal Chadwick achter het stuur kruipen van een Ford Mustang in de nieuwe Ken Miles Cup presented by LGT Wealth Management en deelnemen aan de Gordon Spice Trophy voor toerwagens uit groep 1. Beide races worden uitsluitend op duurzame brandstof verreden, omdat Goodwood voortborduurt op het succes van de Fordwater Trophy van de 2023 Revival in de aanloop naar een volledig duurzaam aangedreven Revival-racelijst voor 2024.

Jamie Chadwick: “Ik heb goede herinneringen aan Goodwood als de plek waar ik een paar jaar geleden voor het eerst in een Formule 1-auto reed tijdens het Festival of Speed. Ik kijk ernaar uit om het hogesnelheidscircuit onder de knie te krijgen en wat plezier te hebben op de baan – vooral in een Ford Mustang!”

De hertog van Richmond: “Ik ben zo blij dat Jamie mee kan naar de Members Meeting in april. Het was geweldig om haar haar ongelooflijke talent te zien tonen op de Hill tijdens het Festival of Speed en ik ben blij dat ze haar Goodwood racedebuut hier bij ons zal maken terwijl we het tienjarig bestaan van de moderne Members’ Meeting vieren.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws