Dennis overtuigend in Race 1 in Diriyah

Regerend kampioen Jake Dennis won overtuigend de eerste race van de Diriyah E-Prix “double header”. Met de op één na grootste voorsprong ooit in Formula E – 13 seconden – sloeg de Brit optimaal terug na een tegenvallend openingsweekend in Mexico.

Polesitter Jean-Eric Vergne hield de leiding bij de start, terwijl Dennis niet al te best wegkwam en moest vechten om z’n tweede plek te behouden. Wanneer Vergne als eerste z’n Attack Mode activeerde pakte Dennis de leiding. De kampioen timede z’n eigen twee activaties van Attack Mode perfect, wist de leiding te behouden en zelf een mooie voorsprong uit te bouwen.

Evans zette Vergne onder druk voor de tweede podiumplaats, maar de Nieuw-Zeelander verslikte zich een uitremmaneuver voor Bocht 18 en verloor meerdere plekken. Zo schonk hij de derde plek aan Jaguar teamgenoot Nick Cassidy.

Sam Bird – die al twee keer wist te winnen in Diriyah – maakte vier plekken goed tijdens de race en finishte als vierde, voor Evans – die nog vijfde werd.

Norman Nato stuurde z’n Andretti bolide naar P6, voor Maximilian Guenther en Pascal Wehrlein – die de leiding in het kampioenschap houdt met nog één punt voorsprong.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed een anonieme race. Een slechte start deed hem meerdere plekken verliezen en Vandoorne kwam uiteindelijk niet meer verder dan een veertiende plek.

Foto’s: Formula E Press

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws