Gilles Magnus wint met Eastalent Racing Team in Dubai

Onze landgenoot Gilles Magnus heeft dit weekend samen met zijn teamgenoten Christopher Haase, Simon Reicher, Markus Winkelhock en Mike Zhou de ’24 Hours of Dubai’ gewonnen en dit in de #54 Eastalent Racing Team Audi R8 LMS GT3 evo II. Niet alleen een prachtig resultaat voor Gilles maar ook voor het team dat bij zijn debuut al meteen wist te winnen. Het werd meteen de vierde overwinning voor Audi Sport.

Racingpixels – 24H of Dubai – 24H Series

Magnus en co zaten meteen goed in de race en kwamen in ronde 36 voor de eerste keer aan de leiding. De juiste tactiek en een strak tempo gedurende de nacht zorgde ervoor dat de #54 bij het krieken van de dag een mooie voorsprong van twee ronden had opgebouwd. Uiteindelijk was het Christopher Haase die de Audi na 603 ronden op het 5,39 km lange Dubai Autodrome als eerste over de finish reed.

“Het is best een mooie overwinning moet ik zeggen. Ik heb deze race nog nooit gewonnen. We kwamen thans om te winnen en dat is dus gelukt. Ik ben blij voor het team want iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om deze race te winnen. We hadden een uitstekend plan en daar hebben we ons aan gehouden, geen fouten gemaakt en een goede strategie,” aldus Christopher Haase.

Tweede werd de Proton Huber Competition Porsche 911 GT3 R en dit op iets meer dan een anderhalve minuut (1:36). Century Motorsport werd met de BWM M4 GT3 derde. Onze landgenoot Mathieu Detry werd in de #21 HAAS RT Audi achtste.

In de klasse 992 ging de overwinning naar de #909 Red Camel-Jordans.nl Porsche 911 GT3 R. In diezelfde klasse ging de vierde plaats (14de alg.) naar de #903 Porsche van RedAnt Racing met Peter Guelinckx, Jef Machiels en Ayrton en Yannick Redant aan het stuur. Het team kwam iets meer dan drie minuten te kort voor het brons.

Verder was er een vijfde plaats (21ste alg.) weggelegd voor Simon Balcaen en Guillaume Dumarey in de klasse 992 AM met de #901 Pro sport Racing Porsche. Nico Verdonck en Marc Devis finishten in diezelfde klasse op een achtste plaats (25ste alg.) in de #961 Face Auto Tech Porsche. Het Belgische Mühlner Motorsport eindigde 15de in de klasse (992) en 36ste algemeen.

Benjamin Paque (SebLajoux Racing by Duwo Racing) en Tom Boonen (Saalocin by Kox Racing) haalden de finish niet net zoals AC Motorsport wegens problemen aan het stuur tijdens de nacht.

(alle foto’s in dit artikel met dank aan 24H Series)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws