Thierry Neuville: “We waren de baas dit weekend”

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe hebben een uitzonderlijke overwinning behaald in de Rallye Monte-Carlo, de eerste ronde van het 2024 FIA World Rally Championship.

De Belgische equipe van het Hyundai Shell Mobis World Rally Team maakte de perfecte start van hun seizoen na een spannende strijd om de overwinning op 17 veeleisende klassementsproeven. Gedurende vier dagen van intense competitie, met wendingen die de bergachtige wegen van de rally weerspiegelden, toonden Neuville/Wydaeghe een indrukwekkende vorm en zetten ze hun intenties voor het komende jaar nadrukkelijk uiteen.

Zondag werd een epische editie van de Rallye Monte-Carlo afgesloten met drie slotproeven: een derde doortocht van La Bréole/Selonnet van vrijdag (SS15, 18,31 km), gevolgd door Digne-les-Bains/Chaudon-Norante (SS16, 19,01 km) – voor het laatst op het parcours gezien in 1989 – en de iconische La Bollène-Vésube/Col de Turini (SS17, 14,80 km).

Door het klassement op zaterdag, zondag en de Power Stage te winnen, namen de Belgen het maximale aantal punten van het evenement mee naar huis. Neuville’s overwinning is zijn tweede in Rallye Monte-Carlo en zijn 20e met Hyundai Motorsport.

Hun teamgenoten Ott Tänak en Martin Järveoja eindigden als vierde in hun eerste evenement terug in de kleuren van Hyundai Motorsport. Vroegtijdige motorproblemen belemmerden het algemene resultaat van het team, maar er waren veel tekenen van de toekomst in Monte-Carlo. Naast een gezamenlijke ritzege op zaterdag, eisten de Esten vier extra punten op met een vierde plaats in het klassement van de Super Sunday en één punt voor hun Power Stage-prestaties.

Andreas Mikkelsen en Torstein Eriksen sloten een weekend van gestage progressie af met foutloze ritten in de laatste drie etappes om de zesde plaats te bevestigen. De Noorse equipe ging het hele weekend stap voor stap vooruit in hun eerste race in de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid en richt zich nu op de volgende wedstrijd.

Neuville staat aan de leiding in het klassement van de piloten met zes punten voorsprong, terwijl er slechts één punt verschil is tussen de top twee in de strijd om de constructeurs, op weg naar Zweden.

Thierry Neuville: “Om eerlijk te zijn heb ik er geen woorden voor. Het was gewoon zo geweldig dit weekend, ik voelde me zo comfortabel in de auto. Het team heeft geweldig werk geleverd en ik denk dat het hele pakket erg goed werkte. Het was de eerste keer dat we het team zo op zijn plaats hadden en ik denk dat dit een goed teken is voor de toekomst. Er is altijd werk aan de winkel, dus we moeten hard blijven werken, maar ik ben erg blij dat ik deze rally heb gewonnen. We waren de baas dit weekend. De auto was geweldig, dus ik wil het team heel erg bedanken.”

Foto: Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws