Bert Swerts en Isi Lemahieu in nieuwe BRC Histo Cup

West-Vlaming Isi Lemahieu had tot voor enkele weken nog geen uitzicht op een co-pilotenzitje voor komend seizoen. Isi had zeker de nodige ervaring opgedaan de laatste seizoenen naast bekende namen als Dirk Vermeersch, Michel Vandergeeten, Emile Tollet, Johnny Poelmans, Koen Verhaeghe, Lander Dhaene en Sean Bannister.

Gisteren kon de Ieperling dan toch heuglijk nieuws brengen. “De kogel is door de kerk!
Na heel lang proberen iets op poten te zetten om aan de start van de Clio Trophy Belgium te komen is er dan toch iets volledig anders gepland voor het rallyseizoen 2024.
Samen met piloot Bert Swerts ga ik van start in het RACB Belgian Rally Championship in de pas bekend gemaakte Histo Cup. Een cup waar alle niet-gehomologeerde historic wagens (vaak te grote cilinderinhoud) hun thuis zullen vinden. Meer info over de cup zal heel binnenkort te vinden zijn.
De Limburger uit de voormalige mijngemeente Beringen rijdt sinds 1999 rally en is altijd Opel trouw gebleven, de eerste jaren met een Kadett C, daarna met Manta A&B. Hij boekte al verschillende historic overwinningen, dus we mogen de ambitie hebben om ergens bovenin de cup te eindigen als we van pech gespaard kunnen blijven!
De afgesproken kalender is alvast van topniveau!
Starten doen we over minder dan een maand, op 24 februari, in de Rally van Haspengouw in Sint-Truiden. De volgende is de TAC-rally in Tielt, gevolgd door de Sezoensrally (Bocholt) in mei. Daarna staat mijn thuisrally gepland, de Ardeca Ypres Rally in het o zo mooie Ieper. De A&D Omloop van Vlaanderen in Roeselare is meteen de laatste wedstrijd in West-Vlaanderen want daarna gaan we helemaal naar de andere kant van het land voor de slotwedstrijd van de Histo Cup, de East Belgian Rally in Sankt Vith in Duitstalig België.
Hierdoor staan 6 van de 10 rally’s op de BRC kalender gepland. Allemaal wedstrijden waar ik al minstens één keer eerder aan de start stond.
Superbenieuwd hoe het zal lopen, maar alvast heel gemotiveerd! De voorbereiding is begonnen, bring it on!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws