Sébastien Ogier: “Thierry verdiende de overwinning”

Toyota Gazoo Racing World Rally Team is het seizoen 2024 van het FIA World Rally Championship begonnen met een dubbele podiumplaats in de Rallye Monte-Carlo, met Sébastien Ogier als tweede en Elfyn Evans als derde.

Zowel Ogier als Evans waren betrokken bij een spannende strijd om de overwinning tijdens het evenement, waar de teams te maken kregen met een uitdagende mix van omstandigheden op de asfaltwegen van de Franse Alpen, ook al waren ze over het algemeen droger dan normaal.

Ogier veroverde op spectaculaire wijze de leiding tijdens de zaterdagmiddag toen hij de 700ste snelste tijd uit zijn WRC-carrière boekte, en ging uiteindelijk de laatste dag op zondag in op slechts 3,3 seconden van de als eerste geplaatste Thierry Neuville.

Ondanks zijn uiterste best om een recordzege te behalen in Monte Carlo, moesten Ogier en zijn bijrijder Vincent Landais uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats, met een achterstand van 16,1 seconden op de winnaar.

Evans en zijn bijrijder Scott Martin begonnen hun seizoen uitstekend toen de rally op donderdagavond van start ging en pakten al vroeg een voorsprong die ze tot zaterdagochtend behielden.

Sébastien Ogier: “Ik denk dat ik trots kan zijn op mijn weekend, ik heb alles geprobeerd wat ik kon. Het is een moeilijke week voor me geweest met een grote achtbaan van emoties. Op maandag moest ik afscheid nemen van iemand die heel belangrijk voor me was en die me in feite heeft geïntroduceerd in de autosport. De start van het evenement was om veel redenen niet gemakkelijk, dus ik ben blij dat we de hele wedstrijd in de strijd zijn gebleven en ik denk dat het een super spannend gevecht was voor alle fans om te volgen. Uiteindelijk was Thierry dit weekend sneller en hij verdiende de overwinning. Toch heb ik sterke punten meegebracht naar het team. Het is ook mijn 15e Rallye Monte-Carlo en 13e keer op het podium, dus ik kan trots zijn op mijn record in zo’n uitdagende rally.”

Foto: FB Toyota Gazoo racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws