Arctic Lapland Rally met mooie Vlaamse delegatie

Komend weekend kunnen de liefhebbers van sneeuw en ijs terecht in de Finse Arctic Lapland Rally. Plaats van afspraak is Rovaniemi, en de deelnemers aan deze rally krijgen zo’n 200 km tegen de chrono voorgeschoteld. Met daartussen toch kuitenbijters van 26 en 32 km! De rally wordt op gang geschoten vrijdagvoormiddag, en de finish is voorzien zaterdagavond rond 19.45u.
Elfyn Evans en Kalle Rovanpera tekenen present met de Toyota GR Yaris Rally1, en als alles meezit hebben we waarschijnlijk meteen ook de grootste zegekandidaten genoemd. Andere opvallende namen zijn Nikolay Gryazin(Citroën C3 Rally2), Georg Linnamäe(Toyota Yaris Rally2) en de bij ons ook wel gekende Lauri Joona, in 2021 nog present in Ieper en Staden, met een Skoda Fabia Rally2.
Maar ook enkele Belgen maken de trip naar het hoge Noorden.

Bart Sobry-Diederik Pattyn

Thomas Martens en Eddy Smeets zijn al zowat habitué’s geworden in deze regio, en ook nu gaat “The Ginger One” er van start met de Renault Clio Rally4.
Enkele West-Vlaamse teams wilden ook eens proeven van deze fikse uitdaging. Bernd Casier en Pieter Vyncke hebben al wat ervaring in het buitenland, met deelnames in Frankrijk, Roemenië, Zwitserland en Groot-Brittanië, maar ook voor dit Ford Fiesta Rally2-team wordt het één grote kennismaking.
Ook van de partij zijn Bart Sobry-Diederik Pattyn en Robbert Desmet, die wordt genavigeerd door Claudie Tanghe. Beiden teams brengen een Ford Fiesta Rally3 aan de start.
Andere leuke naam aan de start is Jari-Matti Latvala, aan het stuur van een Toyota Celica Turbo 4WD ST185. Onder de noemer ‘zo vader, zo zoon’ is het zeker uitkijken naar de prestaties van Roope Hirvonen, zoon van ex-WRC rijder Mikko, die een Ford Fiesta 1.6 voorrijdt, en van Niclas Grönholm, zoon van Marcus, met een Skoda Fabia Rally2.

Robbert Desmet-Claudie Tanghe
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws