42 wagens aan de start van negende seizoen van de Michelin Le Mans Cup

Met 42 stuks zijn ze, waarvan er 29 starten in de klasse LMP3 en 13 wagens in GT3, het aantal wagens dat dit seizoen deelneemt aan het negende seizoen van de Michelin Le Mans Cup.

Op de grid staan 28 verschillende teams waarvan drie kampioenenteams en zes debutanten waaronder het Tsjechische Bretton Racing en GG Classics, het eerste team uit Australië.

29 wagens dus voor LMP3 en die bestaan uit 25 Ligier JS P320-Nissans en vier Duqueine M30-D08-Nissans. GT3 heeft één deelnemer meer dan vorig jaar. De 13 deelnemende wagens zijn hoofdzakelijk Aston Martin, Audi, Ferrari, Lamborghini en Porsche.

Op de voorlopige deelnemerslijst prijken voorlopig geen Belgische teams en ook nog geen Belgische piloten.

De 2024 Michelin Le Mans Cup begint in Spanje met de eerste manche die in Barcelona wordt gereden, gevolgd door de tweede Le Castellet. De serie blijft in Frankrijk voor ronde drie met de twee 55-minuten durende Road to Le Mans-races op het volledige 13,6 km lange circuit van La Sarthe. Voor de vierde manche van het kampioenschap doet de serie ons land aan en komt in augustus naar het Circuit van Spa-Francorchamps. Daarna volgt de Autodromo Internazionale del Mugello waar de ELMS nog niet eerder reed. De seizoensfinale vindt plaats in oktober in Portimão.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws