Mitjet International klaar om in 2024 Europa te veroveren

Mitjet International zet dit jaar zijn groei verder. Een hechtere link tussen het Franse en Noord-Europese kampioenschap maakt beide series aantrekkelijker en zorgt voor grotere startgrids.

Mitjet @ Circuit Zolder – 2023

Het seizoen 2024 van Mitjet International belooft heel spannend te worden, met kampioenschappen die in het kader van de meetings van de SRO Motorsports Group worden georganiseerd. Om op de meest gerenommeerde circuits van Europa voor uitzonderlijke startgrids te zorgen houden de Trophée Mitjet France en de Trophée Mitjet Nord Europe drie gemeenschappelijke weekends, wat zorgt voor nog meer intensief racen en niet minder dan acht potentiële raceweekends!

Met zijn buizenchassis en zijn Renault tweeliter motor produceert de Mitjet 2L 230 pk voor een gewicht van 910 kg, cijfers die garant staan voor een uitzonderlijke race-ervaring. De bolide is geschikt voor iedereen, van debutant tot ervaren racer, en staat met vier races van 20 minuten per weekend garant voor enkele stoten pure adrenaline.

Een zes sterren-kalender voor de Trophée Mitjet France

Het deelnemersveld van de Trophée Mitjet France wordt jaar na jaar sterker. Met zijn zes meetings en 24 races is het één van de drie pijlers van Mitjet International.

Enkel topcircuits worden in 2024 door de rijders van de Trophée Mitjet France aangedaan: Nogaro (tijdens de Coupes de Pâques van 29 maart tot 1 april), Spa-Francorchamps (tijdens de SRO Spa Speedweek van 21 tot 23 juni), Hockenheim (van 19 tot 21 juli), Magny-Cours (van 23 tot 25 augustus), Dijon-Prenois (13 tot 15 september) en Circuit Paul Ricard (van 4 tot 6 oktober, ter gelegenheid van het SRO Racing Festival).

Drie meetings samen met de Trophée Mitjet Nord Europe

Na een eerste spectaculair seizoen gaat de Trophée Mitjet 2L Nord Europe in 2024 op zijn elan door, en vestigt zich zo als zelfstandig kampioenschap. Op het programma staan er vijf meetings (en dus 20 races), verdeeld over vier landen.

Door drie meetings van de Trophée Mitjet Nord Europe te laten samenvallen met de Trophée Mitjet France levert Mitjet International nog meer inspanningen om rijders en teams toe te laten een dubbel programma af te werken en zo voor beide titels te gaan.

De Trophée Mitjet Nord Europe start in Nederland, op het schitterende F1-circuit van Zandvoort (van 3 tot 5 mei), waarna het richting het Belgische Zolder gaat (van 17 tot 19 mei). Volgen de drie gemeenschappelijke meetings met de Trophée Mitjet France: Spa Speedweek (van 21 tot 23 juni), Hockenheim (van 19 tot 21 juli) en Dijon-Prenois (van 13 tot 15 september).

Van de acht meetings die in de twee kampioenschappen mogelijk zijn worden er twee afgewerkt in het voorprogramma van de prestigieuze Fanatec GT World Challenge Europe en één in het kader van het tiendaagse programma van de CrowdStrike 24 Hours of Spa, die in 2024 hun 100ste verjaardag vieren.

Alles is er dus klaar voor. Afspraak over acht weken voor de grootse start van het seizoen 2024 van Mitjet International, tijdens de Coupes de Pâques in Nogaro.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws