Pech voor Magnus in derde race Asian Le Mans Series

Onze landgenoot Gilles Magnus en zijn teamgenoten Alban Varutti en Christopher Haase zijn er het afgelopen weekend tijdens de derde race van de Asian Le Mans Series, de ‘4H of Dubai’ niet in geslaagd om hun leidersplaats na de eerste twee races in Sepang te verdedigen.

Ondanks een mooie tweede plaats tijdens de kwalificaties, slecht 131 duizendste van een seconde trager, kreeg het trio tijdens de race af te rekenen met mechanische problemen. De #42 Audi R8 LMS GT3 evo II van het Franse Sainteloc Racing haalde de finish niet.

Met 44 punten in de algemene rangschikking staat Gilles nu op een tweede plaats, één puntje meer dan Almanar Racing buy GetSpeed, maar wel 14 punten achterstand op de Porsche van Pure Rxcing. Er zijn volgend weekend nog 51 punten te verdienen op het Yas Marina Circuit van Abu Dhabi voor twee keer vier uren racen in de klasse GT.

(foto met dank aan Asian Le Mans Series)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws