Routes du Nord: Voorbereiding op het BRC

Zaterdag wordt in het Noord-Franse Merville, net over de grens met West-Vlaanderen, de Rallye Routes du Nord verreden. Over een totaal van bijna 175 km wordt er maar liefst 101 km tegen de chrono geknokt. De eerste wagen rolt van het podium om 8 uur zaterdagmorgen, ongeveer 12 uren later mag de winnaar de champagneflessen ontkurken.

Voor heel wat ‘BeNe-piloten’ is deze rally dan ook de ideale uitvalbasis om de eerste wedstrijdkilometers van 2024 af te werken, vooral in functie van de Rally van Haspengouw eind februari.

Kurt Boone

Zo zakt het Nederlandse triumviraat Jos Verstappen, Richard Pex en Roger Hodenius af naar Merville. Enerzijds natuurlijk om een gooi te doen naar de overwinning of toch een dichte ereplaats, maar zeker ook om aan de Skoda Fabia terug te wennen na enkele maanden van non-actief. Bjorn Syx vergezelt zijn Nederlandse vrienden, en brengt er de Citroën C3 Rally2 aan de start, terwijl Kurt Boone zijn Ford Fiesta Rally2 voorrijdt. Al spreken beide West-Vlamingen nog altijd over een aanpassingsperiode aan hun nieuw strijdwapen.

Ook Maxim Decock (Opel Corsa Rally4) en Stefaan Tjoens (Renault Clio) hebben deze Routes du Nord op hun kalender geplaatst.

Tegenstand krijgen de Nederlanders en Belgen van een resem snelle Fransen, zoals David Salomon en Samuel Solain, beiden met Volkswagen Polo Rally2, Citroën C3-piloten Eric Brunson, Victorien Heuninck en Olivier Ural, en de Skoda Fabia-pionnen Pierre Ragues en Laurent Bayard.

Lode De Keyser

Bij de Historics zou het al heel erg moeten mislopen om geen Vlaamse zege te noteren. Topfavoriet is natuurlijk Paul Lietaer met de Opel Ascona 400. Zijn voornaamste runner-ups zouden wel eens provinciegenoten Patrick Mylleville, Lode De Keyser en Geert Lacour kunnen worden, allen op Porsche.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws