Porsche Sprint Challenge Southern Europe is na Estoril halverwege tweede seizoen

Het tweede seizoen van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe vordert snel. Na de openingswedstrijden in Portimao, een week geleden, trokken de protagonisten van het winterkampioenschap nu richting een ander Portugees F1-circuit, met name Estoril. Opnieuw stonden er in de beide divisies twee wedstrijden op het menu, waarna het seizoen nu dus halverwege is. Sportief blijft de strijd erg open, met dit weekend zes verschillende winnaars en dat na opnieuw erg hard bevochten en mooie wedstrijden, op alle niveaus. Volgende afspraak is over drie weken in het Spaanse Valencia.

“Het bilan na twee opeenvolgende weekends in Portugal is zeker positief, waarbij we vooral vaststellen dat het sportieve niveau bijzonder hoog ligt”, aldus Series Manager Lars Plato. “We zijn amper in ons tweede seizoen van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe en de komst van heel wat jonge rijders die hun seizoen in de Porsche Supercup willen voorbereiden, tilt alles naar een hoger niveau. We kijken dan ook enorm uit naar de tweede helft van het seizoen, dat zich in Spanje zal afspelen, met races in Valencia en Barcelona.”

Sport Division: Ariel Levi leider halverwege het seizoen

In de eerste wedstrijd op Estoril haalde Ariel Levi het voor de Duitser Sebastian Freymuth (Proton Huber Competition) en het snelle Nederlandse talent Senna van Soelen, in een Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van Team RaceArt. Een andere jonge Nederlander, Jules Grouwels (Team RaceArt) drukte zijn stempel op de klasse PRO-AM en won voor de Est Alexander Riemann (EST1 Racing) en de Duitser Christof Langer (ID Racing).

Ook in de tweede wedstrijd ging de zege naar Ariel Levi, opnieuw voor Sebastian Freymuth en een knap rijdende Zweed Robin Knutsson (WestCoast Racing). In de klasse PRO-AM wisselden Alexander Riemann en Jules Grouwels van plaats op het podium, met Christof Langer opnieuw op plaats drie.

In de algemene tussenstand van het kampioenschap leidt Ariel Levi nu met 184 punten, voor de Duitse rijders Alexander Tauscher (Proton Huber Competition) en Sebastian Freymuth, die respectievelijk 114 en 110 punten tellen. Uiteraard leidt Levi ook in de Pro-klasse, daar waar Jules Grouwels halverwege het seizoen leider is in PRO-AM.

Club Division: Wils en Sulma in AM-klasse, Seb Hopkins in GT4-klasse

Mooie autosport was er ook in de Club Division, met zeges voor Philippe Wils in race 1 en Robert Sulma en race 2, met Sulma op twee in race 1 en Wils in race 2. Didier Glorieux (Speedlover) en Javier Ripoll Jr (EST1 Racing) verdeelden de derde plaatsen onder elkaar. In de klasse GT4 waren de beide zeges voor Seb Hopkins, tweemaal voor Henk van Norel (Snel Motorsport) en Graham King (WDP Racing).

Als we naar de tussenstand in de Club Division kijken, dan houden Philippe Wils en Robert Sulma elkaar perfect in evenwicht met 154 punten, voor Seb Hopkins, de leider in de GT4-klasse.

Afspraak nu op 23 en 24 Februari in Valencia voor de derde manche van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2024.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws