Ook Tristan Földesi gaat voor Oeste Racing

Oeste Racing pakt zwaar uit in wat hun tweede seizoen wordt in de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup: na de bevestiging van een tweede zit voor Nederlander Calvin de Groot en het recentelijk aankondigen van Mathias Ronzani in de formatie van Jo Lambrecht, gaf Tristan Földesi zijn akkoord om post te vatten in de #77 Oeste Racing!

De naam van de in het Luikse geboren en getogen 23-jarige Földesi was binnen de Fiesta Cup eerder al gevallen toen hij werd aangezocht als één van de coaches voor de overigens zeer geslaagde Fiesta Cup-testdag op Circuit Jules Tacheny de Mettet. Dat hij daar opdook, had veel zo niet alles te maken met, jawel Jo Lambrecht.

“Ik was acht jaar toen mijn vader met mij naar een indoor karting trok en ik meteen de smaak te pakken had,” doet Tristan zijn verhaal. “Na enorm veel ritjes in indoor, volgde automatisch de overstap naar de 2-takt-klasse. Ik nam deel aan het BK, behaalde er de titel en verkreeg een goed contact met de importeur van Haase-karts. Die stap betekende wel het einde van de samenwerking met mijn vader, aan wie ik alles heb te danken. Toen zij zochten naar een nieuwe importeur voor de Belgische markt, kwam Jo Lambrecht in beeld. Hij vroeg hen naar een rijder met ervaring en kennis van zaken en daarop viel tijdens het gesprek mijn naam. Zo ben ik voor Oeste Kart gaan rijden. Eerst in karting en gezien Jo ook betrokken was in de C1 Racing Cup, en ik kon terugvallen op enige ervaring met auto’s, hebben wij onze krachten gebundeld voor het aansnijden van een nieuwe challenge.”

Parallel met de activiteiten bij Oeste Racing schoof Tristan zijn bips in een Fun Cup en… maakte hij deel uit van de finalisten voor het F4-stuurwiel!

“Na mijn laatste race in karting, in 2017, had men het idee opgevat om een Fun te laten bemannen door een ploeg die bestond uit de jongste rijders. Hiervoor viel de keuze op Gilles Magnus, Ugo De Wilde en mezelf en zo kon ik voor de eerst keer uitkomen in de Fun Cup. Vanaf dan tekende ik aanwezig in de Fun Cup en slaagde ik er ook in om mij in Le Mans te kwalificeren in de top 6 voor de operatie van het RACB National Team.”

Naast Jo Lambrecht van Oeste Racing kon Tristan al enige tijd rekenen op de steun van Benoît Dupont van Torfs & Compact Machinery. Dupont, zoon van viervoudig 24 Uren van Zolder-winnaar Vincent, nam de Luikenaar in 2021 prompt op binnen de rangen van zijn formatie in de Fun Cup.

“Ik ben Benoît Dupont zeer erkentelijk voor de geboden kansen in de Fun Cup en toen Jo Lambrecht het had over de Fiesta Cup, begon het bij mij te kriebelen. Na de geslaagde testdag op Mettet zijn wij gaan samenzitten. We vonden snel een akkoord voor het volledige seizoen en het is de bedoeling dat ik ondertussen nog extra sponsors aantrek en om dat te bereiken, wil ik mij in elke race in de kijker rijden.”

Met zijn 23 lentes is Földesi uiteraard een kandidaat voor de Junior-klasse. Zijn ambities reiken verder.

“Wat voor mij telt is te kunnen strijden voor de algemene overwinning en dus ook de titel,” klinkt het vastberaden. “Binnen Oeste Racing kan ik alvast terugvallen op de ervaring die zij vorig jaar met Calvin de Groot opdeden en het is de bedoeling dat wij met drie, wellicht vier rijders binnen dezelfde structuur goed gaan samenwerken. Op de piste is het evenwel ieder voor zich. Ik kijk er naar uit om mij tijdens de Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort klaar te maken voor mijn eerste start in de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup !”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws