Jos Verstappen op dichtste ereplaats in Routes du Nord

De deelnemers aan de Noord-Franse Rallye Routes du Nord, kregen in de buurt van Merville, een moeilijk en verraderlijk parcours voorgeschoteld. Heel wat modder en dito schuivers zorgden tot de laatste wedstrijdmeters voor spanning.

Pierre Ragues-Julien Pesenti

Pierre Ragues reed bijna de hele dag aan de leiding, maar bleef constant de hete adem van Jos Verstappen en Renaud Jamoul in de nek voelen. Uiteindelijk haalde de Franse Skoda Fabia Rally2-piloot het met 8,5 sec voor op zijn Nederlandse merkgenoot.

De top-5 werd verder aangevuld met allemaal plaatselijke piloten: David Salomon (Volkswagen Polo Rally 2) op 3, Laurent Bayard met de Skoda Fabia Rally2 op 4 en Victorien Heuninck, die zijn Citroën DS3 op rang 5 zette. Even leek het erop dat Roger Hodenius (Skoda) en Bjorn Syx (Citroën DS3) zich ook bij de top gingen nestelen, maar door problemen moesten beiden zich tevreden stellen met een respectievelijk 8e en 13de plaats. De eerste wedstrijdkilometers ook dit seizoen voor Richard Pex (Skoda), goed voor een 7de plaats algemeen. Maxim Decock reed zeker een oerdegelijke wedstrijd, en bezegelde dit met een elfde stek. Alleen in Rally4 moest de West-Vlaamse Opel Corsa-piloot zijn meerdere erkennen in de Fransman Tom Vanson (Peugeot 208).

Roger Hodenius-Robin Buysmans

Kurt Boone moest de Ford Fiesta aan de kant plaatsen, toen na een schuiver er mechanische problemen opdoken aan de wagen. Ook Loris Nuyts, die zijn Skoda ook netjes in de top-10 had genesteld, moest de handdoek gooien.

Bij de Historics stond er geen maat op Paul Lietaer en diens Opel Ascona 400. Al kreeg de Zwevegemnaar het nog eventjes warm toen hij te kampen kreeg met een nukkige batterij. Uiteindelijk hield hij nog 19 seconden over op zijn dichtste belager Arnauc Choquet (Ford Escort).

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws