Grégoire Munster heeft einde seizoen top 5 voor ogen

Grégoire Munster en Louis Louka van het M-Sport World Rally Team zijn er zich van bewust geen stappen in hun vooruitgang over te slaan in hun eerste jaar op het hoogste niveau van de rallysport maar hebben tegelijkertijd ook wel als doel dat een plaats in de top 5 op het einde van het seizoen tot de mogelijkheden behoort, of is toch op zijn minst het doel. Dit laat Munster althans weten aan WRC.com.

Met tijden die vergelijkbaar waren met de top bewezen Munster en Louka hun rally kunsten al in de ‘Rallye Monte-Carlo’. Een klein foutje echter maakte dat de Puma Rally1 Hybrid vast kwam te zitten en een mooi resultaat toen plots ver weg was. “Zonder mijn fout was een plaats in de top 6 zeker mogelijk geweest,” baalde Munster die op zondag herstartte en dankzij het geherstructureerde puntensysteem toch nog één puntje wist te scoren. “Was dat niet voorgevallen, dan had ik mogelijks een doel voor 2024 al bereikt en dan waren ook Malcolm Wilson, eigenaar van M-Sport en mijn teambaas Richard Millener, tevreden geweest. Ze willen gedurende het jaar progressie zien en dat ik op een slimme manier mijn tempo vergroot. Ik mag zeker geen stappen in het proces overslaan,” besluit Munster.

Munster gokt hiervoor meer op de rally’s zoals de ‘Central European Rally en Chili, rally’s die hij al gereden heeft. Of Polen en Letland, waar anderen minder of evenveel ervaring hebben.

“Vorig jaar reed ik al in Zweden, weliswaar in een Ford Fiesta Rally3 dus ik heb hier al enige ervaring, maar uiteraard zal de snelheid nu heel anders zijn. Wat er ook van zei, het wordt een ongelooflijk jaar,” besluit Grégoire.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws