Robert Droogmans aan de start met een Porsche 911

Het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival, geprogrammeerd op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april, wordt het eerste evenement van dit type dat in België wordt georganiseerd. In totaal zullen de deelnemers niet minder dan 10 chronoritten afwerken, goed voor meer dan 100 kilometer. De immer populaire en nog steeds zeer gewaardeerde Robert Droogmans mocht en kon deze afspraak niet missen!

Zowel in Hoei als in Namen is men volop bezig met de voorbereiding op de eerste editie van het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival. Terwijl op het kantoor van de organisatoren de kandidaturen toestromen, kan nu al een eerste blikvanger worden aangekondigd. Robert Droogmans wordt immers één van de deelnemers van dit eerste Festival dat op Belgische bodem wordt georganiseerd. “We zijn heel blij dat we Robert aan het stuur van een Porsche 911 mogen verwelkomen. Het is een rijder die heel wat mooie pagina’s van de Belgische rallygeschiedenis heeft geschreven en hij koestert nog steeds een ware passie voor de rallysport”, stelt een verheugde Yves Matton.

In de jaren ’80 en ’90 zorgde Robert Droogmans al voor enkele schitterende prestaties op de rallywegen in en rond Hoei en Namen, en hij kan haast niet wachten om te proeven van de rallysfeer tijdens het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival: “Ik nam eerder al deel aan het Eifel Rallye Festival en heb daar echt van de sfeer genoten. Ik kon de kans om ook bij het eerste Festival op Belgische bodem van de partij te zijn niet laten schieten. Zeker niet als dat door het team van R4P in zo een mooie regio wordt georganiseerd!”

10 chronoritten en meer dan 100 km op het programma

Het menu van de eerste editie van Rally 4 Passion wordt er één om van te smullen. Op vrijdag 26 april vertrekken de deelnemers na de technische controle van uit het servicepark – dat ze delen met de deelnemers van de Rallye de Wallonie – richting Hoei om er een exclusief voor het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival voorbehouden Proloog af te werken. Deze Proloog bestaat uit twee niet-gechronometreerde passages op de klassementsproef van Ben-Ahin, samen goed voor iets meer dan 22 kilometer. Een bijzonder spectaculair tracé, dat zowel door de toeschouwers als de rijders zeer gesmaakt wordt.

Op zaterdag staan er twee lussen van vier chronoritten op het programma van de deelnemers aan het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival, die in het spoor van de rijders van het Belgische Rallykampioenschap over het natuurlijke en spectaculaire tracé van Mohiville-Nettine, Natoye, Crupet en Wartet zullen rijden. Meer dan 84 kilometer puur rijplezier op afgesloten en beveiligde wegen. De eerste editie van het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival, georganiseerd onder de auspiciën van de RACB en in samenwerking met de organisatoren van de Rallye de Wallonie, staat open voor de meest iconische bolides uit de geschiedenis van de rallysport.

Bolides die ons deden dromen

De afwezigheid van enige notie van competitie en tijdsopname laat het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival toe om – op voorwaarde van de goedkeuring van de kandidatuur aan de hand van de geschiktheidscriteria – open te staan voor wagens die meestal niet mogen deelnemen aan snelheidsrally’s, zowel in België als elders. Daarbij onder andere de beroemde Groep B-wagens of ook nog de World Rally Cars, uiteraard tot grote vreugde van zij die met wat nostalgie aan de gouden tijden van de rallysport terugdenken. Dat alles in een heel ontspannen sfeer, waar het showelement van deze grote en in optimale veiligheidsomstandigheden afgewerkte ‘Demo’ op de eerste plaats komt.

Afspraak dus op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april voor de eerste editie van het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival, want alles wijst er op dat het een groots rallyfeest wordt!

Info en inschrijvingsaanvraag: www.r4p.be

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws