Tomas De Backer gaat voor vijfde seizoen

Tomas De Backer, uittredend Benelux-kampioen, gaat zijn titel in de Ford Fiesta Sprint Cup verdedigen en tekent aldus voor een vijfde seizoen in de populaire Ford-merkencup!

“Na vier seizoenen in de Ford Fiesta Sprint Cup blijft het de bedoeling dat ik een stap hoger zet en hiervoor zijn wij samen met onze partners nog volop bezig ,” licht Tomas toe. “Maar van zodra ik hoorde van de toegenomen interesse voor de Fiesta Cup, was ik ervoor gewonnen om alvast opnieuw mijn bips te schuiven in het zitje van de #97. Mede omdat ik ervan overtuigd ben dat ik het zal moeten opnemen tegen heel wat meer concurrenten dan wat in 2023 het geval was. Zo’n sterke competitie naar je hand zetten, wordt dan een stuk moeilijker. Dat is de uitdaging die mij boeide. Mijn doel is dan ook als eerste rijder erin te slagen om drie keer kampioen te worden in de Ford Fiesta Sprint Cup!”

Never change a winning team, en dat wil binnen de familie De Backer zeggen dat Tomas eens te meer blijft samenwerken met vader/technisch genie Eddy, zij vormen een sterk duo dat de voorbije vier seizoenen ruimschoots zijn strepen verdiende.

“Bovendien werd er vorig jaar piekfijn samengewerkt met de mecaniciens van FordStore Feyaerts, het klikte enorm goed en het lag in de lijn der verwachtingen dat zij opnieuw deel uitmaken van de vaste crew. Aan werk zal er voor hen geen gebrek zijn…”

Het blijft immers de bedoeling dat het nieuwgevormde TDB Racing by FordStore Feyaerts zal instaan voor het runnen van een tweede auto.

“Onder invloed van de testdag op Mettet waren heel wat rijders bij ons komen aankloppen om te praten over de de mogelijkheden om in de Fiesta Cup te starten,” legt Tomas uit. “De vraag was zodanig groot, dat wij zijn overgegaan tot het inzetten van een tweede auto. Er lopen gesprekken met enkele potentiële rijders en wij hopen weldra een nieuwe naam bekend te kunnen maken. Op die manier dragen wij ons steentje bij tot het aantrekken van jonge rijders, want de Fiesta Cup is en blijft de ideale kweekvijver!”

Die tweede man weet nu al dat hij een perfecte leermeester naast zich krijgt en de talrijke concurrenten die zich aanmelden voor de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup kennen alvast één grote tegenstander en die heet Tomas De Backer!

(foto’s met dank aan Ford Fiesta Cup Media – Johan Vis)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws