Thierry Neuville van twee naar vijf in shakedown Zweden

Thierry Neuville en zijn copiloot Martijn Wydaeghe hebben deze voormiddag tijdens de shakedown van de ‘WRC Rally Sweden’ een tweede snelste tijd op de tabellen gezet. Althans toch in de officiële tijdsduur die oorspronkelijk van 09.00 uur tot 11.00 uur voorzien was.

Foto met dank aan Jeroen V.

Maar door een schuiver van Bulacia liep er heel wat vertraging op en werd het einduur naar 13.00 uur gebracht. Heel wat piloten zaten toen al in het servicepark voor diverse persmomenten en hielden het bij hun eerst runs.

Tijdens hun tweede doortocht hadden onze landgenoten 2 minuten en 48.8 seconden nodig om de shakedown af te werken en dat was maar liefst 14 seconden sneller dan in hun eerste passage waar het duo te kampen kreeg met communicatieproblemen (intercom). Martijn greep vliegensvlug naar de hoofdtelefoon en kon Thierry zo doorheen de shakedown loodsen. “Niet alle superhelden dragen een cape!” verwees de commentator van dienst naar de snelle reactie van onze West-Vlaming.

Of het nu Zweden of Finland is, in de sneeuw maakt dat geen verschil. Kalle Rovanperä reed bijgevolg een rally in zijn ‘achtertuin’ en dat was ook te merken aan zijn tijden. 2:53.3 en 2:47.2, twee keer het snelste in die eerste twee passages en dat was niet echt een verrassing te noemen.

Grégoire Munster en Louis Louka verging het aanvankelijk in de #13 Puma Rally1 Hybrid iets minder goed in de sneeuw en moesten Oliver Solberg en Lauri Joona, beiden in een Fabia RS, voorlaten. De derde doortocht liep zoals reeds vermeld vertraging op en Munster stelde in zijn vierde passage een beetje orde op zaken. Munster werd achtste.

Uiteindelijk was het Esapekka Lappi die het snelste was tijdens de shakedown gevolgd door Adrien Fourmaux en Ott Tänak. Kalle Rovanperä en Thierry Neuville maken de top 5 compleet.

Tom Rensonnet besloot de shakedown op een 42ste plaats algemeen en 10de in zijn klasse.

Deze avond om 19.05 uur staat met Umea Sprint 1 de eerste kp op het programma.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws