Vincent Verschueren met Team Godrive in BRC

Vincent Verschueren gaat dit seizoen met een gloednieuwe Citroën C3 Rally2 aan de slag. Met het nieuw opgerichte Team Godrive gaat de Oost-Vlaming onder meer het volledige Belgisch kampioenschap in Divisie 1 afwerken. Mathieu Vynckier en Jasper Vermeulen zullen hem opnieuw afwisselend navigeren.

Na elf seizoenen onder de vleugels van Godrive werd 2023 een overgangsjaar voor Vincent
Verschueren. “Het was wennen om in een team te terecht te komen met meerdere piloten“, vertelt Vincent. ”Wanneer je altijd met dezelfde mensen werkt, kweek je bepaalde automatismen en dat geeft je vanzelf meer vertrouwen als piloot. Dat was misschien wel de grootste aanpassing voor mij. Dat we met een minder geëvolueerde wagen reden was niet echt frustrerend. Ik had voor mezelf uitgemaakt dat het een overgangsjaar was en ik vond het ook wel leuk om me te kunnen bewijzen met een mindere wagen. Intussen rijpte het idee om zelf een eigen team uit te bouwen. Ik kwam terug in contact met Dirk Van der Sluys en van het één kwam het ander. Met zijn hulp zijn we er in geslaagd een nieuw
project op poten te zetten.”

Dit jaar wordt overgeschakeld op een gloednieuwe Citroën C3 Rally2 in eigen beheer. “Om te winnen in België heb je een Citroën of Skoda nodig. We hadden eerst onze zinnen gezet op een Skoda, maar uiteindelijk hebben we toch geopteerd voor een Citroën. Nu we de wagen hebben en ik hem al even kon ontdekken, ben ik echt heel blij met die keuze. Het eerste gevoel zit heel goed. Net als bij Godrive vroeger is het de bedoeling dat we zelf het normale onderhoud tussen de wedstrijden doen. Voor de grotere revisies zullen we beroep doen op DG Sport. Zij hebben een pak ervaring met deze wagen.”

Verschueren zal het merendeel van zijn vroegere mecaniciens terugvinden in een nieuwe structuur die Team Godrive werd gedoopt. “Het vinden van een goede naam was misschien wel het moeilijkste aspect van het hele project (lacht). Heel wat namen zijn de revue gepasseerd maar uiteindelijk zijn we teruggekeerd naar de roots. Iedereen kent ons als Godrive en met de goedkeuring van Gaby Goudezeune hebben we voor Team Godrive gekozen. Gaby is trouwens ook de sleutelfiguur in dit nieuwe project. Zonder zijn hulp was dit niet gelukt.”


Met onder meer negen BK-wedstrijden op de kalender wacht Team Godrive een druk programma. “De focus komt te liggen op het Belgisch kampioenschap. We zullen de zeven Divisie 1-wedstrijden rijden aangevuld met de TAC Rally en de Aarova Rally uit Divisie 2. Ik denk dat voor iedereen die een kampioenschap rijdt de doelstelling dezelfde is. We willen in de eerste plaats wedstrijden proberen winnen en als dat lukt, waarom niet meespelen voor de titel? In het begin zal het nog zoeken zijn naar automatismen, maar naar het einde van het seizoen toe hoop ik toch om het maximum uit te wagen te halen. Om wedstrijden voor te bereiden en het ritme te onderhouden nemen we ook nog deel aan enkele VAS-rally’s, waaronder de Short Rally van Moorslede en de Rally van de Monteberg.”

Net als vorig seizoen doet Verschueren opnieuw beroep op twee copiloten: Mathieu Vynckier en Jasper Vermeulen. “Zo’n uitgebreid programma rijden is moeilijk met één copiloot, dus rij ik opnieuw afwisselend met Mathieu en Jasper. Ik begin het seizoen in de Rally van Haspengouw met Mathieu. Heel veel hebben nog niet samen gereden, maar ik vind het een ideale wedstrijd op samen snel veel ervaring op te doen. Het merendeel van de wedstrijden zal ik ook met hem rijden. Jasper zal me in de resterende zes Divisie 1-wedstrijden navigeren.”

In de Rally van Haspengouw van volgend weekend krijgt Team Godrive meteen alle BK-tenoren tegenover zich. Voor Vincent primeert vooral het verder ontdekken van de wagen. “Ik heb nog niet veel met de wagen kunnen rijden en het was bovendien enkel in de regen. Ik heb eigenlijk minder testkilometers dan voorzien. De motor en de tractie gaven me een uitstekende eerste indruk, maar vooral aan de remmen wordt het nog wennen. Aan voorspellingen waag ik me niet. Ik hoop om een paar keer de limiet te vinden om zo de auto verder te ontdekken”, besluit Verschueren.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws