Jan Lauryssen met Belgium Racing op zegejacht in GT Cup Europe

Jan Lauryssen verdedigt in 2024 de kleuren van het Limburgse Belgium Racing Team. De Kempenaar ontpopte zich de voorbije seizoenen tot een referentie in de Porsche 911 GT3 Cup en wil ook dit seizoen strijden voor overwinningen. Het eerste doel: winst in de GT Cup Europe, het kampioenschap waarin hij in 2022 de algemene titel veroverde.

“Ik ben de jongens van Belgium Racing de voorbije seizoenen vanzelfsprekend al meermaals tegen het lijf gelopen op en rond de Europese circuits”, trapt Jan Lauryssen af. “Hoewel Dylan Derdaele en ik elkaar ook naast het circuit regelmatig spraken, kende ik het team eigenlijk alleen van de buitenkant. Daarom zijn we tijdens de wintermaanden rond tafel gaan zitten en kreeg ik van Team Manager Jan Gabriëls en Dylan een inkijk in hoe Belgium Racing de dingen aanpakt. Het klikte vrijwel meteen en hun werkwijze sprak me enorm aan. Je merkt dit team bruist van de ervaring en dat iedereen een niet te stillen zegehonger heeft. Bovendien is het voor mij belangrijk dat we via het concept van DD2 connect ook mijn zakelijke contacten uitgebreide netwerkmogelijkheden kunnen bieden. De puzzelstukken vielen voor mij duidelijk in elkaar.”

“Op sportief gebied kan ik eigenlijk vrij kort zijn: ik wil de lijn van de vorige seizoenen doortrekken”, vervolgt Lauryssen. “In de GT Cup Europe schopte ik het in 2022 tot Overall-kampioen en in 2023 betwistte ik enkel de laatste vier wedstrijden waarbij ik drie zeges en één tweede plaats op mijn naam zette. De toon is dus gezet en ik verwacht met Belgium Racing opnieuw te kunnen strijden voor de overwinning. Daarbij blijven we vanzelfsprekend trouw aan de Porsche 911 GT3 Cup, een wagen die me op het lijf geschreven is en ook voor Belgium Racing geen geheimen meer kent. Het kampioenschap voelt ondertussen eveneens vertrouwd aan, met een format dat veel rijtijd biedt en een sfeer tussen de deelnemers die zowel competitief als gemoedelijk is.”

“Ik ben uiteraard blij om dit jaar met Jan te kunnen strijden in plaats van tegen hem”, stelt Dylan Derdaele. “Jan is bloedsnel en ik ben er zeker van dat hij dit jaar zijn trofeekast mag uitbreiden. Ook op zakelijk vlak houdt de samenwerking echt wel steek. Via DD2 connect bieden we aangesloten partners de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen, bijvoorbeeld via netwerkevents. Die aanpak valt in de smaak, zeker ook in de autosport waar onder andere bedrijven als Bielen Produkten, Longin Service, A&M Group, BMW Beliën, Groep Dirkx, Falcomotive, Franssen Keukens, Hands, Derdaele+, Snap-on en nu dus ook de groep Lauryssen reeds hun weg naar DD2 connect vonden.”

“We hebben in het verleden vaak een stevige kluif gehad aan Jan Lauryssen als tegenstander, dus ik ben opgetogen dat we hem in 2024 in onze rangen mogen verwelkomen”, lacht Belgium Racing Team Manager Jan Gabriëls. “GT Cup Europe is een nieuw kampioenschap voor ons als team, maar uiteraard is de Porsche 911 GT3 Cup dat niet. We zijn erop gebrand om de samenwerking tot een succes te maken en ook Jan blaakt van ambitie. Jan’s eerste wedstrijd in de kleuren van Belgium Racing wordt de tweede manche van de GT Cup Europe, een meeting die wordt afgewerkt op de Hockenheimring in Duitsland. Het aftellen is begonnen!”

De GT Cup Europe werd in 2019 opgericht en mikt voornamelijk op Pro-Am en Am-rijders. De kalender omvat in 2024 zes meetings die worden verreden in de marge van de International GT Open. Op vrijdag staan traditioneel twee trainingen gepland, gevolgd door op zowel zaterdag als zondag een kwalificatiesessie en een sprintrace van 55 minuten. De openingsmanche vindt plaats in het weekend van 27 en 28 april 2024, terwijl twee weken later de manche in Hockenheim gepland staat.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws