Spanning troef in Rally van Haspengouw

Tijdens de tweede ronde van de 26ste Rally van Haspengouw lagen de proeven er wat droger bij, maar de modder in de bochten bleef bijzonder verraderlijk. Heel wat piloten maakten foutjes, behalve Cédric Cherain, die autoritair controleerde. De Hyundai-piloot lijkt op weg naar een eerste zege in de Rally van Haspengouw.

“Ik probeer zo zuiver mogelijk en vooral verstandig te rijden. Ik mijd de gevaarlijke coupures om zeker niet lek te rijden. Ik laat liever een halve seconde liggen.dan het risico op een lekke band te nemen,” vertelde Cherain, die 25″2 voorsprong heeft op Niels Reynvoet, auteur van de eerste scratch van de tweede ronde, gedeeld met de leider. “Het loopt goed en ik voel me goed in de auto. Een tweede plaats overtreft mijn verwachtingen op dit moment, maar ik moet blijven pushen, want achter mij wordt het spannend,” aldus Reynvoet.

Niels Reynvoet

Gino Bux staat op 3″8 van Niels Reynvoet, ondanks een paar foutjes aan het stuur van de Hyundai: “Het belangrijkste is dat ik me geweldig amuseer met deze wagen. Alleen heb ik in deze ronde twee foutjes gemaakt, die me wel een aantal seconden hebben gekost. Ik probeer in elk geval de finish te halen, zodat we goede argumenten hebben voor een vervolg van dit programma.”

Gino Bux zal het gas ook niet kunnen lossen, want hij heeft maar 3″30 voorsprong op Maxime Potty, die sterk is teruggekeerd na de fout in de openingsronde die hem een halve minuut kostte. “Mijn doel? Ik ga toch alles proberen om nog een podiumplaats te veroveren,” voorspelde Maxime Potty.

Bastien Rouard volgt met zijn Hyundai op de vijfde plaats, al mikt ook hij nog op het podium, maar hij zal ook achterom moeten kijken want Adrian Fernémont, de tweevoudige kampioen van België, nadert met zijn Citroën C3 Rally2, onder andere met een knappe scratch op de proef van Halle-Booienhoven. De top 10 wordt vervolledigd door Jos Verstappen, die wat beter in het ritme komt, Fred Miclotte, Vincent Verschueren, die op zoek blijft naar een ideale afstelling voor zijn Citroën C3 Rally2, en Bjorn Syx, die na een knappe 3de tijd in Gelmen nog eens een halve minuut verloor door een lekke band.

In deze ronde noteerden we de opgaves van onder andere Glenn Janssens (ophanging Porsche 991 GT3) en Jonas Langenakens (transmissie).

Vincent Verschueren
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws