Recordaantal van maar liefst negen constructeurs in Endurance & Sprint

Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS heeft zijn status als ’s werelds meest competitieve GT3-kampioenschap onderstreept door de volledige inschrijvingslijsten voor het seizoen 2024 bekend te maken.

Negen fabrikanten zullen deelnemen aan zowel de Sprint Cup als de Endurance Cup, met 38 bevestigde auto’s voor de korte series en 55 voor de langeafstandsraces. Per race worden nog meer inschrijvingen verwacht, met name tijdens de honderdste CrowdStrike 24 uur van Spa (26-30 juni).

Vier verschillende klassen – Pro, Gold Cup, Silver Cup en Bronze Cup – vormen de inschrijflijsten voor het hele seizoen. Zoals al meer dan tien jaar het geval is, voldoet elke auto aan hetzelfde GT3-reglement, waarbij de teams en coureurs het cruciale verschil maken op het circuit.

De startlijsten voor de komende campagne zijn bekendgemaakt in de aanloop naar de traditionele Proloog van volgende week, die op 5 en 6 maart plaatsvindt op Circuit Paul Ricard. Alle negen merken voor het volledige seizoen zijn aanwezig op het evenement, met teams die Aston Martin, Audi, BMW, Lamborghini, Ferrari, Ford, McLaren, Mercedes-AMG en Porsche vertegenwoordigen.

Aan Belgische zijde staan er alvast drie teams op de lijsten en dat zijn Comtoyou Racing met enkele Aston Martin Vantage AMR GT3 evo, Boutsen VDS dat het doet met enkele Mercedes-AMG GT3 evo en Team WRT met een paar BMW M4 GT3.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws