Dries Van Langendonck: “Bevestigen in 2024”

Dries Van Langendonck werd dit jaar aan de zijde van Thibaut Ramaekers opgenomen in het RACB National Team, en steekt zijn ambities voor 2024 niet onder stoelen of banken. Op minder dan drie weken voor de start van het Europees Kampioenschap OK Junior is de jongeman uit Zolder recht voor de raap, en blikt hij nog even terug op een veelbelovend seizoensbegin.

Als wereldkampioen OK Junior 2023 is Dries Van Langendonck één van de meest veelbelovende rijders in de internationale kartwereld, en zeker één van de grootste jonge talenten van de Belgische autosport. De 13-jarige Limburger werd voor 2024 opgenomen in het RACB National Team, aan de zijde van een ander Belgisch talent dat al internationaal wist te schitteren, Thibaut Ramaekers. “Het is een ware eer om de Belgische kleuren officieel te mogen verdedigen”, stelt de kerel uit Zolder met een brede glimlach.

Dries, sinds het begin van het jaar maak je deel uit van het RACB National Team. Een ideale omgeving om progressie te boeken?
“Het RACB National Team speelde in het verleden al een belangrijke rol in de carrières van Stoffel Vandoorne en Thierry Neuville en heeft mij, in amper enkele weken tijd, ook al heel wat bijgebracht. Met het trainingskamp in Florenville, de mentale en fysieke voorbereiding, de gesprekken met ex-RNT-rijders als Bertrand Baguette of de wijze raad van coaches word ik iedere dag een betere, meer volledige rijder. Zo kon ik heel sereen aan het seizoen 2024 starten.”

Wat zijn jouw conclusies na de wedstrijden van het seizoensbegin?
“Met de titel van vicekampioen in de WSK Super Master Series die ik afgelopen weekend behaalde was de start van ons seizoen heel geslaagd. Samen met het team van Forza Racing waren we present in iedere Finale. Van de vier wedstrijden hebben we er één gewonnen, en stonden we slechts één keer niet op het podium, toen we als vierde finishten. Dat belooft voor het vervolg!”

Het volgende grote doel wordt het Europees kampioenschap CIK-FIA, waarvan de eerste van vier manches van 21 tot 24 maart in Valencia wordt afgewerkt.
“De opdracht is duidelijk: alles geven om te proberen Europees kampioen OK Junior te worden! Na de wereldtitel van vorig jaar is het logisch dat we ook deze titel willen. Het seizoen 2024 moet een bevestiging worden! Het wordt ook een jaar van continuïteit: net zoals in 2023 verdedig ik de kleuren van Forza Racing. De automatismen zijn er ondertussen, en we hebben al bewezen aardig met het Exprit-chassis en TM-motor uit de voeten te kunnen. Bovendien delen we dezelfde ambitie. Het ligt dus voor de hand dat we samen verder gaan, en op het allerhoogste mikken.”

Wat is jouw programma voor de start van het Europese kampioenschap?
“Net zoals mijn goede vriend Thibaut, die in OK Senior aan de slag gaat, kom ik volgend weekend aan de start van de eerste wedstrijd van de Champions of the Future Euro Series, die ook op het circuit van Valencia wordt verreden. Dit kampioenschap vormt een soort van generale repetitie voor elke meeting van de Europese campagne. Niet alleen gebeurt dat op dezelfde circuits, maar ook tegen dezelfde tegenstanders. Een uitstekende voorbereiding, met andere woorden. Ik trek vol vertrouwen naar deze wedstrijd: ik hou wel van het tracé van Valencia, en eerdere testdagen verliepen heel positief. Ik kan haast niet wachten!

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws