Alliantie TDB & Nice Racing

Tomas en Eddy De Backer gaan, onder de nieuwe vlag van TDB Racing samenwerken met het NiceRacing team van Johan Land. Het doel van de alliantie TDB Racing/NiceRacing is het bieden van een goed gestructureerde basis voor rijders die in de Ford Fiesta Sprint Cup voor de overwinning willen gaan.

Tomas De Backer: “Wij willen andere rijders laten profiteren van onze know-how als rijder en als team en hen op gelijkaardige wijze bij te staan, zodat ook zij een hoofdrol zouden kunnen spelen in de Ford Fiesta Sprint Cup. In 2023 deelden wij met de mannen van NiceRacing al vaak dezelfde pitboxen, we kennen elkaar inmiddels goed, zijn gelijk gestemd als het om onze inzet in de autosport gaat. Het bleek dat wij elkaar perfect aanvulden, waardoor er een krachtige synergie ontstaat. Tijdens de winterperiode zijn wij daarop meerdere keren gaan samenzitten en hebben we het idee verder uitgewerkt om deze nieuwe structuur vorm te geven.”

Beide teams kunnen hierbij rekenen op crew members die al jaren actief zijn in de Ford Fiesta Sprint Cup en het samenbrengen van alle krachten maakt dat we een team krijgen dat qua kennis en toewijding uniek is in de Ford Fiesta Sprint Cup. Alle betrokken teamleden kennen het reilen en zeilen van de Ford-merkencup als hun broekzak, en kunnen dus als geen ander nieuwkomers begeleiden.

Die begeleiding van nieuwe rijders komt in handen van tweevoudig kampioen Tomas de Backer. Op technisch vlak stellen Eddy De Backer en Patrick de Haan van NiceRacing hun kennis en ervaring ter beschikking om voor nieuwe rijders in het team optimale prestaties mogelijk te maken. Ook de data engineer die al jaren met Tomas samenwerkt, is betrokken in het nieuwe organigram.

“Op mechanisch vlak is een alliantie ontstaan die eigenlijk al enige tijd samenwerkt,” stelt Johan Land. “De twee teams wisselden kennis en ervaring uit en indien er zich al eens een probleem voordeed, was er altijd wel een helpende hand, iemand die spontaan bijsprong om de panne te helpen oplossen. Dat maakt dat de Ford Fiesta Sprint Cup-auto’s een kinderspel zijn geworden en voor deze mensen geen geheimen meer kennen. Ondertussen hebben we iedereen in de nieuwe structuur een plaats gegeven, zodat elke medewerker precies weet wat hem of haar te doen staat. Elkeen kan aldus zelfstandig opereren en wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking TDB Racing en NiceRacing alleen maar een succes kan worden!”

De nieuwe formatie TDB-NiceRacing heeft de beschikking over een viertal Ford Fiesta Sprint Cup-auto’s waarvan het doel is om deze in 2024 in te zetten.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws