Succesvolle testdagen voor GT World Challenge Europe

Het seizoen van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS is officieel van start gegaan na de succesvolle afronding van de proloog voor 2024 op Circuit Paul Ricard.

De Franse locatie verwelkomde gisteren en eergisteren 53 auto’s van negen merken voor twee testdagen in de perfecte lentezon. De koele, droge omstandigheden stelden de teams in staat om flink door te rijden, waarbij verschillende auto’s erin slaagden om meer dan 1.000 kilometer af te leggen.

Nieuwkomer in de serie, 2 Seas Motorsport, kwam na de vier sessies als snelste team uit de bus met zijn #60 Mercedes-AMG, die woensdagochtend een tijd neerzette van 1.52,800 seconden en de #998 ROWE Racing BMW met slechts 0,030 seconden voorbleef. In de andere drie sessies was het telkens de Belgische #32 Team WRT BMW M4 GT3 die de snelste tijd op de tabellen neerzette. De #8 Kessel Racing Ferrari was het drukst bezet met een indrukwekkend totaal van 263 ronden over de twee dagen.

In de proloog maakten ook de nieuwe Ford Mustang GT3 en Aston Martin Vantage AMR GT3 EVO hun debuut in Fanatec GT Europe, net als de vertrouwde machines van Audi, Lamborghini, McLaren en Porsche. Elk van de negen merken die dinsdag en woensdag deelnamen, rijdt de volledige 2024-campagne in zowel Sprint als Endurance.

Nu de Proloog is afgerond, gaat de aandacht uit naar de openingsrace van het seizoen. Deze brengt de paddock terug naar Circuit Paul Ricard voor een drie uur durende Endurance Cup-wedstrijd op 5-7 april. Tickets voor deze en diverse andere evenementen – waaronder de honderdste CrowdStrike 24 uur van Spa – zijn nu te koop.

Klik hier voor de resultaten.

(foto’s met dank aan FANATEC GT World Challenge Europe)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws